Egyeseknek miért derogál autópályán / autóúton a jobbra tartás?
Már többször gondolkoztam azon, hogy felteszem ezt a kérdést, de ma délután hazafele megint tapasztaltam egy ilyen esetet.
Napi rendszerességgel ingázom az M0-ás autóút M5 és Chuck Norris híd (Megyeri híd) közötti szakaszán.
Én viszonylag dinamikusan haladok, ettől függetlenül mindig elengedem a nálam gyorsabban haladni kívánó járműveket, függetlenül attól, hogy milyen márka és, hogy mennyi a maximális megengedett sebesség.
Sajnos időnként találkozok olyanokkal akik szándékosan nem engednek el, még akkor sem, ha a külső sáv kilométereken keresztül üres.
Ezek az emberek ilyenkor mit éreznek?!?
Hál istennek az autósok 90%-a nem ilyen, de hetente legalább 1-2 ilyen esettel találkozok.
A legjobb amikor már komplett kocsisor jön mögötte.
.....miért? mert megteheti...
ilyenkor jobbról elhaladsz mellette, rá sem nézel és a külsőben mész tovább...az nem előzés.
az ilyen nem ér egy pillanatnyi idegeskedést sem..persze erős autó kell, és nem árt a százharminc tartósan..
a legszebb, amikor az ilyennek a külsőben mellégurulok, és akármit csinál, megyek mellette. na ehhez kell a lóerő.
előbb-utóbb letolják...
Uuuuu, de a szívemből szóltál.
Annyi különbséggel, hogy ha ő nem megy jobbra, akkor én jobbról megelőzöm.
Legfőképpen M3-M0-M2 szakaszon járok, de Romániától Angliáig mindenhol ilyen bajok vannak.
Viszonylag erős autóm van, és az is megfordult a fejemben, hogy azt hiszik versenyezni akarok...
A múltkor ment előttem egy Honda CRX majd szétesett, de annyira bizonygatni akarta, hogy márpedig ő tud menni, hogy az istenért nem akart elengedni, persze látszódott, hogy mindjárt atomra hullik.
Ma hálistennek nem engem tartottak fel, hanem a tükörből láttam, hogy a mögöttem jövő is hasonló tempóval jött mint én így km-eken keresztül tudtam figyelni.
Az egy Opel Vectra volt, ő konkrétan egy Honda Accord-ot tarott fel, meg még mögötte is jött valaki.
A Honda így 10km után már végül tényleg be akarta lökni az Opel-t az árokba, tegyük hozzá, hogy joggal, végül nagy kegyesen elengedte, én egyből férehúzódtam, had menjen, ha gyorsabb.
Jobbról ha tényleg van rá lehetőség én is elszoktam amúgy menni, de pl reggelente vagy délután sokszor csak akkora távolságok vannak az autók között, hogy 1-1 gyorsabb járművet udvariasan elengedjünk, vagy két előzés között kis időre visszasoroljunk.
Viszont ezek az "arcok" valahogy beragadnak a belsőbe.
Távolálljon tőlem,de megfigyeléseim szerint akikről a kérdés szól mind mind változó kor-körüli érett hölgyek,akiknek minden figyelmét leköti a gépjármű útontartása,valamint az irányváltoztatási szándékukról is csak a falfehér arcuk árulkodik.
Munkahelyi elvárások miatt tették le a jogosítványt 42 évesen,vagy pár évvel korábban,amikor pistike megszületett.
Mert pistike csak autóval teheti meg a 2 kilométeres utat az óvodába,és különbenis.
Nem csak azok, bár valóban olyanokból áll a nagyja.
Sok irodai aktakukac is van, tipikusan akik kereket sem tudnak cserélni. Hímvesszővel rendelkező szőke nők...
Teljesen átalakítanám a jogosítványszerzés menetét
Meg Budapesten a Szerémi út is, sokszor gondolkodtam azon, hogy hogy a francba kapnak emberek jogosítványt?
És nem 90%, hanem konkrétan csak én egyedül mentem a jobb szélső sávban, előztem jobbról a belső sávban cammogókat.
És kikre igaz ez a vezetési stílus?
Nem feltétlenül nőkre, sőt.
Vén trotyli, pökhendi sznob faszik, kisteherautókban ülő hülyegyerekek, luxusautó tulajok, akiknek mindent szabad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!