Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire figyeljek oda, ha autót...

Mire figyeljek oda, ha autót veszek? Mit ajámlotok? Mennyibe kerül egy autó fenntartása?

Figyelt kérdés

Ez lessz az első saját autóm, ezért csak valami egészen olcsóra gondoltam. Max 300.000Ft-os árkategóriáig. Nézegetem az 1.9-es diesel Fiat Tipot, ennek körülbelül mennyibe kerül a fenntartása? és miket kell fizetni egy autó utánn?

Elnézést, hogy ilyen egyszerű kérdéseket teszek fel, de még nem volt a családban autó.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

2010. febr. 23. 20:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Az autót megveszed 300.000 Ft-ért, akkor adásvételit töltesz ki az eladóval. Arra ügyelj, hogy összeget lehetőleg az APEH miatt ne írj rá, mert ellenőrizhet, honnan van rá a pénz?!

Utána kötsz egy biztosítást a kocsira akár online. Majd az autót elviszed eredetiség vizsgálatra, s ezt követően mehetsz az okmány irodába.

Eredetiség-vizsgálat: 18.500 FT

Forgalmi: 6.000 Ft

Törzskönyv: 6.000 Ft

Vagyon szerzési illeték: 25.000 Ft

Eljárási ktsg.: 1.900 Ft

Biztosítás kb. 45.000 Ft / év (???)

KW adó: 200 Ft / KW, max 21.000 Ft / év (2 részletben)

Arra figyelj, hogy ne vegyél 1.6 felett benzines autót, mert az 9 L alatt nem áll meg a fogyasztását tekintve! Régebbi dízelek lomhák és gyenge motorral rendelkeznek. CDTI PDTI még nem volt akkoriban, inkább benzinest vegyél.

2010. febr. 23. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Eloszor is en inkabb nemet autot ajanlok....aztan meg figyelj oda ne legyen nagy fogyasztasa,az alkatreszek ne legyenek dragak hozza,ne legyen nagyon sok kilometer lejarva vele...ezentul mas nem jut eszembe....
2010. febr. 23. 20:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok ismét!

Annyit én is hozzátennék, hogy német autóval probálkozz inkább, OPEL vagy VW, ezekkel nincs sok baj, és van rengeteg alkatrész is hozzá. Kényelmileg szuper, nekem is OPEL-em van, tapasztalatból mondom, és ajánlom!

2010. febr. 23. 20:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Hello!

Egyet értek az elözö válaszadóval.Igaza van énis a német autót választanám!az olasz autók szerintem nem annyira jók.

mire kell odafigyelni ha autót veszel?

hát elöször is járd körbe az autót!

Legelsö szabály ne a kereskedö vagy a tulajdonos szövegéget figyeld hanem az autót!

Én a gumik állapotával kezdeném!egy jó gumi ára közel egy haszálható olcsó autóé(a ferde kopás komoly futómühibára utal)!

a szélvédöt se hanyagold!manapság az se olcsó dolog bár tipóhoz biztos lehet kapni bontóban.

a papírokat se érdemes elhanyagolni nézd meg minden megegyezik-e.

A vezetö lábtere sokat elárul az autóról!Fémig kopott mintát vesztett pedeálok félmilliós futásra utalnak!

sos lógó vezeték se jó jel arra utal hogy már tákolták vagy sokszor megbontották a müszerfalat!

ha lehetséges az autót vidd el próbakörre.Érdemes az autót megmutatni egy autószerelönek is mi a véleménye a kocsiról,érdemes-e megvenni!

2010. febr. 23. 21:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Én az eredetvizsgát a tulajra bíznám. Vagy ha ebbe nem egyezik bele, elvinném én, mielőtt kifizetem a vételárat. Ha nem értesz az autókhoz, mindenképp vigyél magaddal szerelőt, lehetőleg olyat, akinél a jövőben is fogod szervizeltetni.

Ezek az olasz verdák nagyon bírnak rohadni. Erre is fontos figyelni, benézni alá, még a csomagtartóba is, küszöböket megkopogtatni, mert egy 300 ezres autóból simán lehet 450 ezres, ha lakatolni kell.

Próbakör, minden gomb, kapcsoló kipróbálása, gondolom egyértelmű.

Sok sikert!

2010. febr. 24. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!