KB mennyibe kerül egy 2000 köbcentis autó fenntartása egy évben?
1.4 75LE
16000 teljesítményadó + 14 ezer biztosítás évente.
Ez nem vészesen sok.
A te esetedben a teljesítményadó és a biztosítás az a tétel amire kíváncsi vagy. Az első nagyban függ az autód korától és motorteljesítményétől a második úgyszintén, de abba vastagon beleszámít az életkorod, a lakóhelyed, a bonus fokozatod, és más egyéb is. Így tehát nehéz megmondani.
netrisk.hu-n kalkulálj egy biztosítási díjat
itt pedig megnézheted, mibe kerül a telj. adó:
" [link] "
Esetleg érdemes lehet évi fix összeget ehhez a kettőhöz hozzáadni karbantartás címén. Éves szervíz (olaj, szűrő, stb) csere úgyis kell mindenképpen. Az sem elhanyagolható tétel.
Jahh, és a kötelező biztosítást érdemes szüleid, nagymama, akárki nevére kötni aki idős, mert ha mondjuk 20-22 éves vagy, akkor horror összegeket le tudnak akasztani rólad biztosítás címén. Miért fizetnél évi 100ezret ha megúszhatod 30ból? :)
1900-as benzinesem van.
Átíratás, meg minden papír a nevedre átíratása, össz. kb. 25 ezer. Biztosítás nekem 13 ezer/negyed év. (Budapesten lakom, és semmi kedvezményem nincs pl. gyerek, mozgássérült, stb) Műszak-zöldkártya 50 volt. Olajcsere, szűrők cseréje kb. 15. Súlyadó félévente 4000 nagyjából. A többi kevesebb ezekhez képest. Szélvédő folyadékok, autó kinti és benti kellékek (millió lehet), gumicsere (vagy plusz még a gumik ára) néhány szerviz probléma, de ez teljesen szerteágazó. Pár ezertől a csillagos égig.
1.4 75Ló, 96-os verda.
10500 az adó
Nekem B4-el mivel idén vetem a kocsit 7900/negyedév a biztosítás
28 éves vagyok, nem első autóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!