Mennyibe kerül egy autó fenntartása?
Szeretnék autót venni. Az autóra a pénz megvan,csak ez nem elég,hanem fenn is kell tudni tartani. erre lennék kíváncsi,hogy milyen összegek vannak amit ki kell fizetni egy évben. Egy 10 éves alsó-középkategóriás autóról lenne szó.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:...
Ha nem mész vele, akkor havi 20ezerből kijössz.
Ha használni is akarod, akkor lényegesen többe kerül!
Köszönöm,hogy megpróbáltatok válaszolni,de igazából arra gondoltam a kérdésemben,hogy mennyibe kerül egy évben egy ALSÓ-KÖZÉPKATEGÓRIÁS autó fenntartása?
Az első válaszolónak köszönöm,hogy válaszolt,de megköszönném,ha leírná,hogy mi az a 20 ezer forint.,mert én nem a benzinköltségre gondoltam.
A második válaszolónak is köszönöm a válaszát és kiegészíteném annyival a kérdésem,hogy egy 1,5-ös benzines alsó-középkategóriás autóról lenne szó!
Azt írtam, hogy ha nem használod(!), akkor kb. 20ezer/hó!
Vagyis ebben nincsen szó benzinről.
Hogy is lenne, amikor egy tankolás, maga 15ezer Ft!!
Megveszed, átírás, súlyadó, kötelező bizt., műszaki vizsga, amortizáció stb...
(Meg egy csomó dolog van, ami álltában is tönkre megy.)
Ha meg használod, akkor téli gumik, nyári gumik, alkatrészek, javíttatási munkadíjak, szervízek, esetleges büntetések, parkolás...stb...stb...
Természetesen az egyik legmegrázóbb tétel, az a tankolás lesz.
Egy magyar átlag autós évi 10ezer km-t megy.
Teszem azt, fogyaszt 8 l-t 100 km-en az autód.
Az a mostani ü.a. árakon is kb.300ezer Ft/év !!!
Szívesen.
(Olcsó és megbízható autó a VW Golf.
De a vásárlásnál meg kell nézni, hogy ki és hogyan használta!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!