Hasonló évjáratú Golf és Mégane között miért van ekkora különbség motorok terén?
Nemrég kipróbáltam két autót.
2002-es évjáratú Renault Méganéről, illetve 2001-es Golfról lenne szó.
A két autó egy kategóriába tartozik, alsó-közép kategóriát képviselik.
Mindkét kocsi 1,4-es motorral rendelkezett.
Viszont, vezetésük terén érezni lehetett a különbséget.
A Renault egész szépen ment, 1,4-es motorhoz képest különösen, ugyebár 95 lóerős.
Előzésnél nem kellett vacilálni, egész szépen "ugrott".
A Golfnál viszont érezhető, hogy kicsi neki az 1,4-es motor, csak 75 lőerős.
Hiába nyomtam neki a gázt, majdnem elaludtam, mire felgyorsult.
A Volkswagennél miért nem fejlesztettek erősebb motorokat annak idején?
2000-ben a legerősebb golf 2.8V6,204LE.
az 1.4-es blokk 2004-ben frissült,122 lovas lett.a mégane-nak 2008-ig megmaradt a 98 lovas 1.4.szóval én nem látom vészesnek a helyzetet,2000 körül 2x nagyobb volt a motorválaszék a golfhoz.(2000-ig a mégane 1.4-ese is 75 lovas volt.)
Az 1.4-es Golf az a nevéhez méltóan "népautó", így nem az volt a szempont a fejlesztésnél hogy sportos legyen az autó, hanem hogy megbízható és gazdaságos. Egyébként a VW-nek is volt erősebb (90LE) 1.4-ese.
Azon meg ne is csodálkozz hogy a nagyobb teljesítményű motorral fürgébbnek érződik az autó.
Ezen kívül az autó tömege, a sebességváltó áttétele (és még sok minden más) is befolyásolja az autó viselkedését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!