Dízeleknél baj ha rövid távra is sokszor van használva?
Figyelt kérdés
Most állok az első autó vásárlásom előtt nemsokára. Szeretnék dízelt venni jobban tetszik kevesebbet is eszik.
A munkahelyem otthonról kérek 3 km napi szinten lenne használva erre a távra de emellett azért szoktam hosszabb távokat is menni 50-100 km alkalmanként kirándulni parszáz km.
Nagy baj lenne az autóval ha sokat lenne ilyen rövid távon használva?
Volvo s 60 át szeretnék 2.4d motorral úgy tudom ebben van programozható állófűtés. Ez mennyire használható hasznos ilyen téren? A motort is befűti?
Azért akarok dízelt mert ezt jobban szeretem vezetni szeretem a nyomatékosabb autót.
Annyira azért nem duskálok a penzdben de keményen megdolgozok hogy megvehessem magamnak az autót. Sokat vezettem már de sajnos saját autóm még nem volt így nincs tapasztalatom fenntartás részéről
2015. máj. 8. 14:37
12/28 anonim válasza:
Nyugodtan vedd meg, nem lesz semmi baja.
2015. máj. 8. 21:12
13/28 A kérdező kommentje:
Nagyon két oldalú a dolog valaki ezt valaki azt mondja de szívem szerint megvenném bár még odébb van majd karácsony fele most még dolgozok keményen hogy meglegyen
2015. máj. 8. 22:15
14/28 anonim válasza:
3km-re nem mindegy, hogy 1-2 literrel többet fogyaszt egy benzines? Az ilyen távokra benzines kell, örökké elmegy, de dízelt nem éri meg, mert ha valami tönkremegy, ráköltheted a gatyád. Annak éri meg, aki annyit közlekedik vele, hogy a megspórolt üzemanyag árából meg tudja venni bele az alkatrészt.
2015. máj. 9. 20:54
15/28 A kérdező kommentje:
Nem csak ennyit megyek vele de ez az amit mindennap biztosan így és ennyit fogok megtenni..
Szoktam hosszabb utakra is menni
2015. máj. 9. 21:08
16/28 anonim válasza:
Ha hetente vagy 2 hetente mész hosszabb útra, akkor nem kell dízel. Hosszú távon nem lesz gazdaságos.
2015. máj. 9. 21:10
17/28 anonim válasza:
Ilyen felhasználásra jobban jársz valami kis benzinessel.
2015. máj. 9. 23:33
18/28 anonim válasza:
De arra nem gondoltok, hogy a dizel nem fog tönkremenni ettől sem. Mert a dizel alkatrészek sok kilóméter után romlanak el. Ebbe meg nem nagyon fog a km gyűlni.
2015. máj. 10. 08:39
19/28 A kérdező kommentje:
Most is egy kis benzinest (1L és yaris) hajtok és nagyon hiányzik belőle az erő... Egyszerűen ezbmar sok nem bírom hogy ha kellene nincs erő. Szoktam erősebb dízelt vezetni és az a nyomatékos motor nagyon tetszik és jó vezetni ezért akarok dízelt :)
2015. máj. 10. 10:36
20/28 anonim válasza:
Nem a kilométertől mennek tönkre... ha van benne kettőstömegű akkor az díjazza a sok lassítást-gyorsítást illetve a motorban sem lesz tökéletes kenés, mert az olajnak ideje és lehetősége sincs üzemi hőmérsékletre melegedni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!