Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízeleknél baj ha rövid távra...

Dízeleknél baj ha rövid távra is sokszor van használva?

Figyelt kérdés

Most állok az első autó vásárlásom előtt nemsokára. Szeretnék dízelt venni jobban tetszik kevesebbet is eszik.

A munkahelyem otthonról kérek 3 km napi szinten lenne használva erre a távra de emellett azért szoktam hosszabb távokat is menni 50-100 km alkalmanként kirándulni parszáz km.

Nagy baj lenne az autóval ha sokat lenne ilyen rövid távon használva?

Volvo s 60 át szeretnék 2.4d motorral úgy tudom ebben van programozható állófűtés. Ez mennyire használható hasznos ilyen téren? A motort is befűti?

2015. máj. 7. 19:06
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Nem fogja megköszönni az autó ezt a felhasználói profilt. Megteheted hogy 3 km-re autóval jársz naponta, de irgalmatlanul elkéri a pénzt majd a sok javítás.
2015. máj. 7. 20:14
 2/28 A kérdező kommentje:

De ha pl állófűtéssel befűtök 15 perccel előbb akkor a rendszer át melegedik nem?

Mi baja lehet?

A buszjáratok nagyon rosszak másfél órát kell várnom. Ha jó idő van biciklivel szoktam járni de ezt rossz időben télen nem lehet..

2015. máj. 7. 20:23
 3/28 anonim ***** válasza:
78%

Vedd meg nyugodtan, nem lesz semmi baj.Nekem is ilyen távra kell a kétliteres dízel, problémamentes. Persze a titok nyitja a rendkívül jó motorolaj. Mert ha nincs jó kenés, akkor viszont hamarabb kopik.

Na az olajválasztás az izgalmas. Mert csakis szintetikust használj.

Az állófűtést nem igazán ide találták ki, de minden további nélkül használhatod, ha már van.

2015. máj. 7. 20:34
 4/28 A kérdező kommentje:
Min múlik az olaj választása?
2015. máj. 7. 20:45
 5/28 anonim ***** válasza:
Lehet bele utólag is szerelni vízmelegítőt, így már melegebb motorral indulsz.Bár igazán az olaj hőmérséklete a fontos, de ez is sokat segít, ez a melegítő mehet akár 220V-ról is.Reggel bedugod, 5 perc, és OK.Egyébként a szívódízelek bírják, a turbósoknak már szokott gondot okozni, a modernebbeknek pedig típustól függő.
2015. máj. 7. 21:40
 6/28 A kérdező kommentje:

Nekem a dízeles autók jobban tetszenek erősebb nyomatékosabb és kevesebbet eszik. Mindenképpen dízelt akarok.

Akkor összességében ha mondjuk jaratom pár perxet vagy állófűtéssel melegítem akkor nem lehet nagy baja ha az olaj is megfelelő. Ugye?

2015. máj. 7. 22:15
 7/28 A kérdező kommentje:
Ha mondjuj a heti rövidtáv után minden hétvégén elmegyek és kikormolom meghajtom akkor nem lustul, koszolódik el a motor?
2015. máj. 7. 22:49
 8/28 anonim ***** válasza:
Ha neked ez belefér az autónak az jó lesz ha hétvégén "kikormolod". Persze nem úgy értendő ez hogy jól meghajtod, hanem országúti vagy laza autópályás tempóban mész néhány tíz kilométeres utakat. Nincs piros mezőig pörgetés, harmadikban 50km-t meg ilyen ökörségek.
2015. máj. 8. 05:59
 9/28 A kérdező kommentje:
Megtenni ég tudom de az autónak hosszú távon lesz baja ettől?
2015. máj. 8. 08:16
 10/28 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja, de ha ennyire fo sol, akkor minek veszel dízelt?Ha meg van pénzed egy esetleges javításra, mint ahogy mondtad, és ennyire tetszik a dízel, akkor ha esetleg valami elromlik, majd megcsináltatod, és kész.
2015. máj. 8. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!