Járhatok/lehet rendőrautóm?
Bocsi, lehet. Tévedtem. De csak ilyen 1:24-es makett a szobácskádban.
Miért?
Semmit mondó válasz: - azért mert törvény tiltja
Valamivel hasznosabb: - azért, mert megtévesztő lenne, félreértésekre adna okot. Ezen felül azt sem lehetne kizárni, hogy valaki nem csak szeszélyből tart ilyen autót, hanem bűncselekményeket követne el vele.
Nem lehet. Egyrészt nem hasonlíthat az autód egyetlen hatóság gépjárművére sem, mert megtévesztésre alkalmas, fényhidad pedig azért nem lehet, mert a megkülönböztető jelzés használata speciális engedélyekhez kötött. Nem játékszer, hanem egy segítség azoknak a szerveknek, melyeknél fontos, hogy baj esetén akadály nélkül a baj helyszínére érjenek és segítséget nyújthassanak.
Fehér, vagy sárga fényhidad sem lehet csak úgy.
A szovjet rendőrautót én is láttam:)
Régebben meg láttam amerikai sheriff autót. Fekete, fehér ajtóval és rajta a sheriff csillag.
Ha nem bordó lenne az autóm én is csináltatnék öntapadós/mágneses police mintát, meg vennék fényhidat és az autós találkozókon rátenném. Ott szabad, meg otthon is szabad az udvaron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!