Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig járhatok "kopogó"...

Meddig járhatok "kopogó" féltengellyel?

Figyelt kérdés

2000-ben gyártott Suzuki Swift Sedan azt csinálja, hogy intenzív jobbra kanyarodásnál kopog, zörög és kattog a szerintem jobb oldali féltengely, vagyis hát a jobb első keréktől jön a zörej. A probléma az, hogy most nincs pénzem megcsináltatni csak február 3-án (fizetéskor), de munkába meg járnom kell minden nap oda-vissza 50 km-ert. Persze lassan megyek és ahol tehetem gurulva kanyarodok és próbálok vigyázni rá. Ha egyenesen megyek olyan 60 körül akkor is morog egy picit, ezt inkább a kormányon és a pedálokon lehet érezni. De kibírja még 3 hetet kb? (2-3 napja csinálja)

Köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 10. 07:27
1 2
 1/11 anonim válasza:
Szerintem igen.
2014. jan. 10. 07:42
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem szakad ki a kerék alólam ugye..?? (Ettől félek hogy őszintén megmondjam.)
2014. jan. 10. 07:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha biztos vagy benne, hogy a féltengely ropog és nem a kerékagy csapágy, akkor addig járhatsz vele, amíg szét nem esik. A kerék ettől nem tud ki esni. Egyszer majd reccsen egyet és nem megy tovább.
2014. jan. 10. 07:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire recseg. Mennyire ment szét, de nem valószínű hogy széthullana addig. Am párba munkadíjjal kb 20k ból megvan a javítása.
2014. jan. 10. 08:03
 5/11 A kérdező kommentje:

Értem, vagyis eltörik és nem hajtja tovább a kereket. Igen, elég biztos vagyok benne hogy féltengely, mert hogy a kanyarodásnál és gázadásnál (erősebb megerőltetésnél) ad csúnya hangot.

Köszi a választ!

2014. jan. 10. 08:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. :)
2014. jan. 10. 08:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Én 1 éve járok, szintén egy swifttel kopogó féltengelyekkel. Egyszer majd szétesik és megszűnik a hajtás, de a kerék nem fog kiesni, ettől ne félj.
2014. jan. 10. 08:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Arra vigyázz még, ha széttört a csukló, akkor vegyétek ki a féltengelyt, mert szét fogja barmolni a kerékcsapágyat is vontatásnál.
2014. jan. 10. 08:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Amíg nem szégyelled. Vizsgán úgyis a kenő viszi át a járgányt, nem a műsz. állapota.
2014. jan. 10. 08:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem hát meg akarom csináltatni és meg is lesz csináltatva mert egy hibátlan műszaki állapotban lévő karc mentes gépről van szó, csak a magyar utakat nem bírja.. :)
2014. jan. 10. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!