Milyen autót ajánlanátok nekem?
Bármilyen fajtába legyen, kinézetre legyen sportos kinézetű, fogyasztásra ne egyen sokat, max 7L körül. Ilyeneket néztem: Subaru Impreza 2.0, Volvo s40, Skoda superb, VW Passat. Audi, és BMW nem hiszem, mert sokat esznek, és drágák. Max 10 éves kocsiban gondolkodom, és max. 5000 Euróba.
Egyébként most jött ki a Skoda superb 2015 23 000-es kezdőárral, mi a véleményetek, hogy pár év múlva hol lesz az ára?
Bármennyire is nehéz elfogadni, 5000 EUR nem sok pénz. A használt Passatokból, Audikból, BMW-kből e fölött lehet kapni normál állapotút. A Subaruk még az Audinál, BMW-nél is drágábbak. A Volvo svéd prémium, az is hasonló árban van, mint a németek. Felment külföldön is az autók ára, kb egy szinten van már a magyar árakkal és akkor add még hozzá a reg.adót. Állapotra és árra is egyezik már a külföldi és a magyar használt piac. Vannak keveset fogyasztó Audik, BMW-k, nem csak dízelben, hanem benzinesben is, csak nem 3-4 literes motorral kell autót venni. 7 liter átlagot tudják tartani az átlagosabb motorúak. Ha a városi fogyasztás is maradjon 7 liter alatt, annak már nehezebb megfelelni, abba szerintem egyik autó sem fog beleférni.
Azt nehéz megmondani, hogy egy ma új autó később hol lesz árban mert sok minden változhat 5 év alatt. Szerintem 5 év múlva sem lehet majd megkapni 10ezer EUR alatt.
Néhány vásárlási tanács. Elsősorban olyan tulajdonostól próbálj meg autót venni, aki szerette is az autót, ilyeneket a márka klub oldalakon fogsz találni. Ezeknek vannak fórumaik, és ezekben a fórumokban hirdetések is:
Audi: [link]
BMW: [link]
VW: [link]
Jók a japán autók, a svédek egész jók, az angol még elmegy. A németekhez olcsóbbak az alkatrészek és lehet hozzájuk szerezni bontottakat is (például Audi-BMW-VW komplett első sárvédőlemez akár 15-20e-ért bontva újszerűen bármilyen színben beszerezhető). Nem hiába veszik rengetegen a német autókat.
Utoljára fordulj kereskedőhöz, például ott a szántóvető által linkelt első gazdás Jaguárnál is hogy hogynem nincs meg a szervizkönyv, abban sem 120e km van (mert az az óravisszatekerés előtt kötelezően megy a kukába), alkatrészek is elég drágák ahhoz a típushoz, mert ritka autó.
A volvók jók, csak pont az 1.6D-t kell kerülném. Inkább az eredeti volvós 5 hengereseket kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!