Vaszi kérdése:
99es seicento sporting 13 literes fogyasztással! Alapjár. Hidegen 1500, melegen 1000, nem tudok állítani sem rajta. A fordulat lassan esik le. Néha mintha kihagyna egy henger, kipufogóból fekete füst és benzin szag. Túl sok üzemanyagot kap. Hiba?
Figyelt kérdés
Kiolvasni nem tudta két szerelő sem, nincs ilyen csatijuk. Nem OBD.Én lambdaszondára tippelek de pár tünet nem vall rá, vagy csak én nem találtam egy leírásban sem.2015. máj. 3. 18:21
1/9 anonim válasza:
Szakszervizet vagy egy normális szervizet ajánlanék. Addig csak találgatás lesz.
2/9 A kérdező kommentje:
2 szervizben jártam. Nem tudták kiolvasni. Szakszervizre már nincs pénzem... a héten már 15 ezerért tankoltam. porzik már a tárcám :/
2015. máj. 3. 18:58
3/9 anonim válasza:
A behugyozó injektort és/vagy a rommá kopott fojtószelepállás-érzékelőt nem fogja kimutatni a diagnosztika!
De szívathat a MAP szenzor és a szívósor hőmérséklet jeladója is!
Ezeket laptop nélkül is meg lehet mérni...
4/9 anonim válasza:
Véres a torka, az a baj. Ezek szerintem nem egy hiba tünetei már, hanem többé. Végig kell nézni mindent, de szó szerint MINDENT ami a motor működését befolyásolja, még az elektromos vezetékeket is, testelési pontokkal együtt. Itt semmit nem lehet kizárni.
5/9 A kérdező kommentje:
Abban bíztam egy lambdaszobda csere elég lesz... de nincs kedvem kidobni rá 20 ezret, úgy hogy nem is biztos, hogy az a baja...
2015. máj. 3. 19:44
6/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk a henger kihagyás az a nagyon sok benzintől lehet.
2015. máj. 3. 20:11
7/9 anonim válasza:
Lehet, és az is lehet, hogy egy 3000 Ft-os hőmérséklet jeladó csere megoldja, int nekem anno a Tiponál...
8/9 A kérdező kommentje:
A hőmérséklet jeladót kicseréltem. Sajnos nem az a hiba.
2015. máj. 3. 20:45
9/9 A kérdező kommentje:
Cseréltem hőmérséklet jeladót. Lambda szondát. Gyertyákat. Semmi változás. Fekete füst a kipufogóból. mintha kihagyna egy henger alapjáraton és egy bizonyos fordulaton. Szerelők szerint eeez gyertya hiba. De ettől eszik 13 litert??? Az meglehet ha rossz a gyertya. Na mondom nemár hogy egy 3000Ft os alkatrész szivat meg. kicseréltem... Semmi változás. Erre a nagy motoszkálás közben valami vákumcsövet letörtem. A computer mellett van valami amire rá van dugva egy csati meg ez a vákumcső. Levágtam az elhasználódott részt, majd visszadugtam. henger nem hagy ki, semmi füst. -_- DE 1500-as az alapjárat azóta. Na? én már kivagyok ettől a kocsitól komolyan...
2015. máj. 7. 00:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!