Szerintetek kitudnék cserélni egy kuplungot?
Én is sok mindent szerelek az autón de ezt nem vállalnám be. Le kell venni a váltót, bovdeneket/rudazatot féltengelyeket hozzá. Visszaszerelés után beállítani, hogy ott legyenek a fokozatok ahol eddig.
Ha nem vagy biztos magadban szerintem ne nyúlj hozzá.
Ha te csinálod, megvan az esèlye hogy elrontod. Ha a szerelő csinálja, megvan az esèlye hogy rossz minőségű alkatrészt rak bele/a cuccokat csak összedobálja "jóvanazúgy" hozzáállással.
2 hónapja volt a kocsi szervizben, csereérett kuplung és kopogó futómű miatt.
Komplett kuplungszerkezet cserét kértem, hogy ne legyen gond a későbbiekben vele.
Visszakaptam a kocsit halkabb kopogással és kuplungcsere után egy hónappal a kinyomócsapágy kezdett el hangoskodni.
Köszönöm, többet az ilyen nagyobb szerelések során sem viszem szervizbe, a kuplungot pedig hamarosan szedhetem szét fölöslegesen.
Nem egy nagy mutatvány a csere, én azért utálom, mert elég megterhelő fizikailag, 2 ember kell(legalábbis hozzám)
A nyelestengelyt szívás bejátszani, központosítani a kuplungtárcsába, a féltengelyeknek meg néhány típusnál egyedi módon vehetőek ki(Opel, Fordnál csak ki kell ütni)
Illetve mennyire fér el a váltó a kasznitól oldalra.
Van pár típus(Astra, Nissan, stb) amin egy kis ablakon keresztül lehet cserélni a kuplungszerkezetet, csak célszerszám kell hozzá. Na azok még autók voltak, nem arra ment ki, hogy minél nagyobbat cumizzon a szerelő.
Ne vegyél minden választ készpénznek, mert még azt sem tudjuk milyen márka, melyik típusáról van szó.
Írták, hogy kell a segítő kéz. Pl. egy kispolákhoz két ember oda sem fér. :)
vagy egy orrmotor hátsókerékhajtásnál (lada)nem kell kikötni a féltengelyeket. Van ahol a motort veszed ki, van ahol a váltót, de van ahol tényleg még a futóművet is meg kell bontani. Némelyikhez elég annyi hely ahol az autó áll, máshoz akna vagy motorkiemelő szükséges, esetleg krokodil.
Arról nem is szólva, hogy egy-két speciális szerszám is lehet hogy elkelne (crova készlet, hosszított csuklós kulcsok, központozó a tárcsához stb.) Szóval meg lehet csinálni, csak alaposan járd körül a kérdést.
Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!