Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékpedál felengedés után...

Fékpedál felengedés után elinduláskor nyiszorgó hang hallatszik az első kerék felől egy pár méteres távon, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Majd pár 10-20 méter haladás után megszűnik a hang.

Álló helyzetből való elindulás után pár méteren keresztül vagy a lassú forgalomban való araszolgatáskor hallatszik a fékpedál felengedése után. Mitől lehet ez az egyenetlen nyiszorgó hang álló helyzetből való elinduláskor?

2015. ápr. 21. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Fékezéskor a betétek hozzányomódnak a tárcsához, majd amikor fölengeded a pedált és elindulsz az agycsapágy játékának és egyéb mozgásoknak köszönhetően visszatérnek a helyükre. Ugyanis a tárcsafékben -ellentétben a dobfékkel- nincsenek visszahúzó rugók. Amíg el nem távolodik kellően a tárcsától, addig hozzáér és ezt hallod. Gyakorlatilag a tárcsa minden fékezés után "helyre pofozza" a betéteket. :) Nem kell javítani, ez ilyen.

Remélem érthető.

2015. ápr. 21. 19:28
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen érthető. Köszönöm a válaszodat Jobbágy Zsolt.

Már elkezdtem aggódni, hogy valami komoly problémára utalhat a dolog.

2015. ápr. 21. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:
nem kopott a betét, tárcsa?
2015. ápr. 21. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Azért az elég gáz ha nyikorog. El kellene távolodnia akkor is annyira, hogy ne legyen ez.

Meg kell pucolni a féknyergeket, hogy könnyebben járjon.

2015. ápr. 22. 07:34
 5/7 anonim ***** válasza:

#4-nek.

Azt alap infó az volt, hogy "egyetlen nyiszorgó hang", illetve, hogy "pár méteren belül megszűnik". Miután már találkoztam hasonló jelenséggel, arra következtettem, hogy nem egy kapitális hibáról van szó. A kérdező sem említett egyéb fék problémát.

/és valószínű, nem egy "0"kilométeres autóról beszélünk/

2015. ápr. 22. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyilván nem 0 km-es, ezért írtam a pucolást, mert én is jártam hasonlóan. 1 óra és egy drótkefe, azóta 50.000km és nem nyikorog
2015. ápr. 22. 12:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem 0 kilométeres autóról van szó. Igen, pár tíz méteres folyamatos haladás után megszűnik a nyiszorgó hang. Forgalmi dugóban való araszoláskor, fékezések, megállások, majd elindulások sorozata, nem szűnik meg a hang, nincs ideje, nem tud megszűnni, ugyanis nem folyamatos a haladás. Minden fékezés után előjön elinduláskor. Ha folyamatos a haladás akkor megszűnik a hang bizonyos távolság megtétele után.
2015. ápr. 22. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!