Fékpedál felengedés után elinduláskor nyiszorgó hang hallatszik az első kerék felől egy pár méteres távon, mi lehet a gond?
Majd pár 10-20 méter haladás után megszűnik a hang.
Álló helyzetből való elindulás után pár méteren keresztül vagy a lassú forgalomban való araszolgatáskor hallatszik a fékpedál felengedése után. Mitől lehet ez az egyenetlen nyiszorgó hang álló helyzetből való elinduláskor?
Fékezéskor a betétek hozzányomódnak a tárcsához, majd amikor fölengeded a pedált és elindulsz az agycsapágy játékának és egyéb mozgásoknak köszönhetően visszatérnek a helyükre. Ugyanis a tárcsafékben -ellentétben a dobfékkel- nincsenek visszahúzó rugók. Amíg el nem távolodik kellően a tárcsától, addig hozzáér és ezt hallod. Gyakorlatilag a tárcsa minden fékezés után "helyre pofozza" a betéteket. :) Nem kell javítani, ez ilyen.
Remélem érthető.
Igen érthető. Köszönöm a válaszodat Jobbágy Zsolt.
Már elkezdtem aggódni, hogy valami komoly problémára utalhat a dolog.
Azért az elég gáz ha nyikorog. El kellene távolodnia akkor is annyira, hogy ne legyen ez.
Meg kell pucolni a féknyergeket, hogy könnyebben járjon.
#4-nek.
Azt alap infó az volt, hogy "egyetlen nyiszorgó hang", illetve, hogy "pár méteren belül megszűnik". Miután már találkoztam hasonló jelenséggel, arra következtettem, hogy nem egy kapitális hibáról van szó. A kérdező sem említett egyéb fék problémát.
/és valószínű, nem egy "0"kilométeres autóról beszélünk/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!