Fiat Bravo motor?
Érdekelne,hogy akinek van 1.9 TD motorral szerelt Bravo/Brava-ja az mennyire van vele megelégedve?
Mennyire megbízható motorok ezek,mennyit esznek maximum,és mennyire mennek?
Illetve ugyan ez érdekelne az 1.6-os benzines motorral szerelt Bravo esetében is.
Köszönöm előre is,további szép napot.!
A dízeleket nem ismerem, de az autók korát nézve nem is vennék azt.
Az 1.6-os egy jó motor 7-8 liter között kér. Előnye, hogy hosszú váltót raktak alá 2500-nál megy 100-at.
Az 1.4-es rosszul sikerült, torkos azt kerülném mindenképp.
Az 1.2, viszont megint egy penge kis élénk de takarékos motor. (Nem Opel Ecotec kategória). 5,5-6,5 literrel el van. 82 lovas motor viszi is a kasznit.
Ezeket mindet vezettem is, szerintem hétköznapi közlekedéshez az 1.2-es is megfelel. Erőben ott van, vagy jobb mint egy korabeli 1.4-es motor. Azok voltak 60 meg 75 lovasak.
1.2-es vagy egy 1.6-os megy jobban?
Megérné jobban mondjuk egy 1.2-est venni,mert pl. az kicsit lassabban gyorsul de 1-2 literrel kevesebbet is fogyaszt?
Az 1.4-ről van tapasztalat, az elég korrektül fogyaszt. Viszont kerülni kell, mint a tüzet, ugyanis a sok okos kannaszám locsolta bele a 10W40-es olajat, amitől az összesnek kezdetben vezérműtengely később elég komoly motorproblémáik voltak.
Volt a családban 1.4-es Brava, teljesítményben jobb választás lenne normál használathoz, mint az 1.2 és az 1.6, viszont kb. esélytelen olyat találni, aminek nem kehes a motorja.
1.6 nyilván jobban megy, mint az 1.2. De kérdés, hogy ez megér-e + 1,5-2 litert. Szerintem nem, mert az 1.2-es is jól viszi a kasznit. Ez eleve 1242 cc, a szokásos 1199 helyett. Elég híres, régóta fejlesztett motorja a Fiatnak.
Teljesítményre úgy képzeld el, mint egy akkori 1.4-es Opel, vagy VW motort. Azok voltak 60, 75 ló körüliek. Túlzás nélkül megy úgy, ha nem jobban.
Szerintem ez egy jó választás, megbízható, takarékos, dinamikus. Nekem ilyen van a Punto II-ben egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!