Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez nem kókány munka szerintetek?

Ez nem kókány munka szerintetek?

Figyelt kérdés
Belső kormányösszekötők (axiálcsukló) lettek cserélve a kocsin. A gyárin ami ki lett véve, azon tele volt nyomva a gömbfej zsírral. Amit vettem bele újat, azt nem kellet volna útólag megzsírozni? A szerelő azt mondta ezek úgy jönnek ki a gyárból, hogy csak be kell szerelni. Nem kell rá külön zsír. Valamelyiket tényleg nem kell?
2015. ápr. 17. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A gömbfejeket gyárilag kenőanyaggal töltik. Általában nem a jól ismert, barna gépzsír van bennük, hanem fehér színű, ipari vazelinre hasonlító kenőanyag. Az újat tehát tényleg nem muszáj zsírozni, van benne annyi kenőanyag, amennyi elég neki. Annak sincs ugyanis értelme, ha a gömbfejet úgy telenyomod zsírzópuskával, hogy felfúvódik a porvédő gumi. Kenni úgyis csak az a zsírmennyiség fog, ami a súrlódó felületek között van, a többi csak arra jó, hogy megkösse a port és megmelegedve kifolyjon, jól összetaknyolva a felfüggesztést. Arról nem is beszélve, hogy a korszerű, teflonos gömbcsuklókat nem is lehet akármilyen zsírral tölteni. A gyári előírás szerinti kenőanyag a legjobb nekik, az biztosan nem árt a benne található műanyagoknak és megfelelő lesz vele a súrlódás.
2015. ápr. 17. 16:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, nem telenyomásra gondoltam.

Itt egy videó 2 percnél látszik, hogy, hogy értem. Nekem a régi úgy nézett ki ahogy itt az újat beszerelték, annyi zsír volt rajt kb. A mostanira nem tettek egy grammot se.

[link]

2015. ápr. 17. 16:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Higgy az első válaszolónak, a mai gömbfejeket nem kell utólag zsírozni, elvégzik a gyárban.

Én utoljár a talán a Volga M21 gömbfejeit tömtem zsírral, de azokon volt zsírzószem. Valahogy így nézett ki:

[link]

Aztán még az is előfordul, hogy a kókány szerelő megpróbálja a kopott gömbfejet megtömni, hogy hátha csendesebb lesz, de hiába...

2015. ápr. 17. 20:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi akkor. :)
2015. ápr. 18. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!