Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehetek e még motorversenyző?

Mocis99 kérdése:

Lehetek e még motorversenyző?

Figyelt kérdés

Bő két éve motorozok(16F) robogóval kezdtem, de már régebb óta is érdekelt a versenyszerű motorozás.

Van még rá időm? Tudom hogy a profi motorversenyzők már gyerekoruk óta ezt csinálják de késöbb 20-as éveimben ha szerencsém van bekerülhetek egy kisebb csapatba? Most szeretnék ráülni egy Rs50-125-re az jól megtanítana engem? És magyarországon van valami iskola ami ezt oktatja? Mert van pár magyar az SBK-ban is és úgy tudom az Isla of Man TT-n is van magyar. Tudja valaki hogy ők hogy kezdték?

2015. ápr. 15. 16:40
1 2
 1/12 anonim válasza:
Ha elszánt vagy, sok minden sikerülhet! Igazán persze fontos hogy hol gyakorolsz, de ezt lehet magadtól is, saját motoroddal! Légy elszánt, és menni fog :)
2015. ápr. 15. 17:28
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató választ!
2015. ápr. 15. 18:51
 3/12 Geni88 válasza:
Semmiképpen nem vagy elkésve, nem ezzel van a gond, hanem azzal hogy ez rengeteg pénz elkezdeni amíg nem kerülsz be egy csapatba. De ahhoz tényleg jónak kell lenni mert ők se szeretetszolgálat... :) Hogy ha van érzéked a dologhoz, akkor az hamar kiderül :) (előfordul hogy valaki 8 évesen kezdi és tök béna, de az is lehet hogy valaki 16 évesen és nagyon érzi a témát). Szóval mindenképpen vegyél egy nagyobb motort, (pl: 125) és próbáld ki magad egy pályán (pl: Kakucsringet sokan szeretik, még versenyzők is). Még Lehetsz Motorversenyző! :)
2015. ápr. 15. 19:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Pannoniaringről valaki tudna véleményt? Ki lehet menni rá 50 vagy 125ccm váltós motorral? Van e ott valami oktató aki elmagyaráza hogyan ne törjem rommá a motorom ;)?
2015. ápr. 15. 20:52
 5/12 anonim ***** válasza:

nem vagy elkésve, csak ne add fel. Szerintem azt elmagyarázni hogy hogyan ne törd rommá magad, lehetetlen. Ki kell ismerned a motort, a pályát, először lasabban mész körbe-körbe, figyelsz hogy a pálya hol milyen, mennyi helyed van, hogyan menj a kanyarokba, aztán gyorsítasz a tempón és elkezded feszegetni. Ha buksz, buksz, ez benne van, de amig tudod addig tartsd a motort, teszem fel kiakar csúszni alólad, engedd ki de a szarvát ne engedd el hanem markold stb. de ezekre majd rájössz úgy is ha elkezded.

Amúgy milyen magas vagy és hány kg?

2015. ápr. 16. 19:06
 6/12 akos127 ***** válasza:

Szia,

16 koroddal még bőven beleférsz, de tudnod kell hogy igen kiadós hobbi (eleinte). Arra gondolj hogy nagyon sokan űzik és annak majdnem minden részvevője komolyan is gondolja.

Én 30 éves koromban kezdtem el Amerikában versenyezni saját erőből. Két év alatt feljutottam a kezdőkből (novice) a közép (intermidiate) majd a menők (expert) kategoriákba.

Sok pénz rá ment, épp amikor már a Michelin/Metzeller felkarolt volna volt egy 130 mérföld/óra bukásom, feláltam de aztán a saját műhelyem és a házasság közbe szólt a folytatáshoz.

Te még tudod csinálni! Van aki anyagilag segitsen?

2015. ápr. 16. 23:16
 7/12 A kérdező kommentje:
Hát talán keresztanyám aki pénzesebb a családba de ő inkább úgy gondolja hogy tudós palánta vagyok. Talán jó sok könyörgéssel ha már feltudok mutatni eredményt akkor támogatna. Tanulás mellet mennyire megy ez a motorozás téma?
2015. ápr. 18. 11:56
 8/12 akos127 ***** válasza:

Szia,

Mivel támogatás nélkül nem menne, minden tudományod vesd be. Tanulj és próbálj meg a legjobb lenni még pedig úgy hogy egy-két leckével előre tanulsz a könyvből. Amikor feljön az órán akkor már könnyedén felelevenedik amit már majdnem tudsz és észre fogják venni a tanárok hogy nagyon okos vagy, de azt nem tudják hogy csak azért mert egy kicsit előtte vagy mindenkinek. Ugyan annyi tanulás mellett kiváló eredményeket elfogsz érni.

Amikor már jó eredményeket elérsz könnyebben megadnak neked olyan dolgokat amik csak úgymond edzéshez kell.

Rá lehet beszélni a családot mindenre ha jók az iskolai eredményeid.

Amúgy én a krosszozást ajánlanám kezdésnek mert olcsóbb, több krossz pálya vagy edei utak vannak ahol ezt gyakorolni lehet. Melyik város közelében laksz?

Irj emailban akos127 at yahoo dot com

2015. ápr. 19. 20:57
 9/12 A kérdező kommentje:
181.5cm vagyok és 63kg. Picit langaléta és inas-csontos vagyok.
2015. ápr. 21. 20:17
 10/12 akos127 ***** válasza:

Ok, az még elmegy!

Sikerült már valamit intézned otthon?

2015. ápr. 22. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!