Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik dízel motorral veszik az...

Akik dízel motorral veszik az autójukat, mindenki kizárólag a fogyasztás miatt teszi?

Figyelt kérdés

Ha valaki pl. ilyen 5-10 ezer km-t vezet havonta, annak például miért a dízel jobb a benzines helyett? Csak a fogyasztás miatt?

Vagy a dízel motoroknak jobb az élettartama és több km-t bír, mint egy akármilyen benzines?

2015. ápr. 15. 16:33
1 2 3
 21/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

Az utolsóval nagyjából egyetértek, azt leszámítva, hogy:

"Ha egymás mellé rakunk csak egy 1.9 TDI és egy 1.8 T motort, nyilván az 1.8 T lesz a gyorsabb, nyomatékosabb!"

Maradjunk annyiban, hogy az 1.8T lóerőben erősebb, de nem nyomatékosabb.

Példának belinkelem a Golf 4-ből az 1.9TDI-ből a legerősebb 150 lovas változatot és az 1.8T-ből a legerősebb 180 lovas változatot.

Lóerőben nyilván a benzines jóval erősebb, de nyomatékban azért a dízel nyer.

[link]

[link]

2015. ápr. 19. 18:07
 22/30 anonim ***** válasza:
Ezek a számok, de majd ülj bele egy 1.8 T-be! Nem húz annyira alulról mint egy dízel trakesz, de sokkal egyenletesebb(nincs vagy nagyon kicsi a turbólyuk)és nem fogy el olyan hamar se! ráadásul amit belinkeltél 150 LE ez már nem is olyan takarékos ;)
2015. ápr. 20. 23:34
 23/30 anonim ***** válasza:
persze,hogy nem takarékos....jó nem mindjárt takarékosabb az 1.8T nem?
2015. ápr. 21. 13:44
 24/30 anonim ***** válasza:
utolsó, neked csak a TDI a takarékos, sőt az még termeli is a gázolajat :)
2015. ápr. 21. 15:22
 25/30 anonim ***** válasza:
Hát igen,csak a dízel takarékos.Most van valami egyéb?esetleg kis köbcentis benzinesekkel még el lehet araszolni kis fogyasztással,de nem az 1.8T-val.Ja mér csak a TDI? ez is hülye hozzánemértő válasz,mintha minden dízel motor TDI lenne,gondolom olyan a te szemdben nem létezik,hogy TDCI,HDI,TD,JTD stb. bírom a hozzá nem értő tapasztalatlan emberek véleményét.
2015. ápr. 21. 16:18
 26/30 anonim ***** válasza:

kedves utolsó, nem akartalak megsérteni, csak azt hittem hogy te vagy az aki mindig a TDI-t isteníti a többi dízel motort meg lealázza.

Mint ahogy előrébb írtam, nekem is dízel autóm van, JTDm ami tényleg takarékos, a 2.4-es motor állandó összkerékhajtással 5,5- 6 literrel vigan elvan. Viszont ha csak ide-oda elszaladgálok akkor nem veszem elő hanem ott az asszony benzinese, annak nem árt ha a lámpánál araszolni kell vagy elszaladni anyámékhoz 30 kilóméterre (erre írtad hogy lemérem az utat) amibe végig kell vergődni a városon hogy a következő kisvárosba eljussak, na ilyen téren biztos nem ölöm a dízelt azzal hogy araszoljak vele.

2015. ápr. 21. 16:26
 27/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

#22-esnek

Lehet, hogy én vagyok hülye, de nekem 150 lóerőhöz az 5.3-as kombinált fogyasztás elég kedvezőnek tűnik, még ha belekalkulálom, hogy ez gyári adat akkor is.

2015. ápr. 21. 16:43
 28/30 anonim ***** válasza:

valóban nem rossz a TDI motor(bár a PD-nél voltak gondok.)De nekem nincs gondom a többi dízellel sem.

nem hinném,hogy bármi baja is lenne a dízelnek rövidtávon,sokkal többet kibírnak mint a benzinesek szerintem még hidegen is.Hiszen egy benzines motornak szerintem a 250E km már nem kevés(nem azt jelenti hogy nem megy el ennyit),míg egy dízel azért ennek a többszörösét el tud menni gond nélkül.Nem hinném,hogy nagy bajok lennének a rövidebb távozásokkal.Na de azért ne 1km eket vegyünk,hanem mondjuk 10.Szerintem 10 km nem gond neki.nyílván az lenne a legkedvezőbb ha csak üzemmeleg motorral menne mindig minden autó,de ez valótlan.

2015. ápr. 21. 18:52
 29/30 anonim ***** válasza:
dízelnél számít az hogy a motor üzemmeleg legyen, viszont rövid távokon nem melegszik be kellően, az meg hosszú távon kinyírja. Városban elindulni megállni, huzatni, visszaváltani megmegint huzatni hideg motorral kínzás a kocsinak. Láttam már dízel blokkot szétszedve 110 000 km-el, és a pali csak városban használta, undorító volt a motor belseje. A saját dízelemben több mint 300 000 km van és még mindig tökéletes, rendesen van szervízelve, kímélem, indulás előtt 15-20 percet járatom.
2015. ápr. 21. 19:28
 30/30 anonim ***** válasza:
15-20 perc járatás alapjáraton egyenesen nem ajánlott.2-3 perc járatás és finoman bánva a gázzal elondulni.
2015. ápr. 21. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!