Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik dízel motorral veszik az...

Akik dízel motorral veszik az autójukat, mindenki kizárólag a fogyasztás miatt teszi?

Figyelt kérdés

Ha valaki pl. ilyen 5-10 ezer km-t vezet havonta, annak például miért a dízel jobb a benzines helyett? Csak a fogyasztás miatt?

Vagy a dízel motoroknak jobb az élettartama és több km-t bír, mint egy akármilyen benzines?

2015. ápr. 15. 16:33
1 2 3
 11/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

Havi 5-10 ezer kilométer, az rohadt sok, ha kiszámolod, az éves szinten, 60-120 ezer kilométer. Naná, hogy megéri ilyen távnál akár csak a fogyasztás miatt is dízellel járni.

Én havi 2500-3000 kim-et megyek, 2 literes dízel autóval, max 7 literes fogyasztással, de akkor csúnyán nyomom már neki. Egy hasonló teljesítményű benzinessel, barátok közt is 10 literes átlagot tudnék kihozni.

Ha a 3 liter különbséget veszem 3000km-re havonta, akkor az azt jelenti, hogy havonta 90 litert, éves szinten pedig 1080 liter üzemanyagot spórolok.

Számoljunk kb 360 forintos átlag üzemanyag árral.

360 x 1080 = 388.800Ft

Ez még messze van az általad említett 5-10 ezer kilométer havi mászkálástól.

Nyilván az autó amortizálódik, de azért átlagban nem kell évi 400.000ft-ot karbantartásra költeni, főleg az első 100-150 ezer km alatt.

2015. ápr. 15. 19:04
 12/30 anonim ***** válasza:

Eddigi tapasztalataim alapján:

Dízelt azok vesznek, akik:

-Sokat mennek évente, elég sokat is spórolnak az üzemanyagon. (lásd fenti válaszok)

-Van egy réteg akinek fontos milyen vas van a feneke alatt (lásd Golf 1.9TDI, BMW-s dízelek, stb, stb).

-Van aki pl. fél a benzinestől, nehogy lefulladjon vele (mert dízelen tanult, otthon is pl. csak dízel volt, ő is azt vesz első kocsinak, megszokja, a második is dízel lesz...)

Szerintem ezek a leggyakoribb okok (kb. 80%-15%-5% megoszlásban)

2015. ápr. 15. 19:21
 13/30 anonim ***** válasza:
Mindenben jobb a dizel: vezethetőségben, nyomatékban, erőben, nameg persze a fogyasztás.
2015. ápr. 15. 20:18
 14/30 anonim ***** válasza:
Miért kell már megint a feszültséget szítani ezzel a benzin vs dízel melyik a jobb baromsággal!?!?!?!?
2015. ápr. 15. 20:41
 15/30 anonim ***** válasza:
én sem értem miért kell ezen vitatkozni???!! Miért nem lehet elismerni már hogy a benzines sehol sincs már...!
2015. ápr. 15. 21:13
 16/30 anonim ***** válasza:

3000 köbcentiig dízel (mert addig nincs izgalom egy benzineesben)

afelett és 6 henger felett a benzines inkább. abban már visszafordul a mérleg.

2015. ápr. 16. 16:45
 17/30 anonim ***** válasza:

"én sem értem miért kell ezen vitatkozni???!! Miért nem lehet elismerni már hogy a benzines sehol sincs már...!"

Neked ez beidegződésed hogy a dízelt nyomod mindenkinek??

Nekem is dízel autóm van, egyrészt mert erősebb, jobban bírja az autópályát, évi 150- 200 000 km-t teszek bele, de ha 30 km-nél rövidebb útra megyek, akkor ott az asszony 1.2-es benzines kocsija.

Mind a kettőnek vannak előnyei meg hátrányai. Dízeles nem szereti ha csak ide-oda rohangálsz vele, alig indítod be már le is állítod, még be se melegszik stb.

Ha sokat mész vele akkor dízel, ha csak városba szaladgálsz akkor jobb a benzines. A kérdés nem arról szólt hogy a TDI-t odakell basszni hogy az milyen überfasza motor, alázza a benzinest stb, amúgy meg egy 1750-es turbóbenzines Alfa úgy ott hagyja mint a szart, a TDI meg az erőlködéstől kojtol hogy hullik a pernye.

2015. ápr. 17. 18:47
 18/30 anonim ***** válasza:
utolsóra ne figyelj,valami ész nélküli fazon...Ilyen szöveget öcsém,mérd meg előtte a távolságot aztán vidd el a női kocsit,ha nincs meg a megfelelő távolság.buta...buta...buta,nincs mit tenni.Vannak ilyenek el kell fogadni.
2015. ápr. 17. 19:45
 19/30 anonim ***** válasza:

Okés 18-as, értjük, szóval csak a TDI az ami kocsi, a többi csak ipari hulladék, hát ez van, elkell fogadni, megyek is és felgyújtom a kocsimat mert az nem TDI, ne fogja a helyet a garázsba.

Apám, neked annyi eszed nincs mint egy porcelán csirkének. Ha egy kicsi agy lenne abba a tök fejedbe akkor tudnád hogy mit beszélsz.

2015. ápr. 17. 20:27
 20/30 anonim ***** válasza:
75%

használt dízelt az vesz, akit elvakított az olcsó fentartás lehetősége!

Egy használt dízelben( 10 éves kor felett meg főleg) több százezer km lehet már, itt már előjönnek a bajok!

Egy új Dízel vásárlása ugyanakkor ésszerű döntés, feltéve ha hosszabb távokat megy az ember egyhuzamban!

A benzines is lehet lutri használtan, de a kevesebb esély melett az olcsóbb szervízelés lehetősége is adott álalában.

Ez a benzin nem való semmire kijelentés azért eléggé meredek. Ha egymás mellé rakunk csak egy 1.9 TDI és egy 1.8 T motort, nyilván az 1.8 T lesz a gyorsabb, nyomatékosabb! Illetve ugyanez szivónál is, pl 1.9 SDI-t az 1.6-os motor is lehagyja, ha csak a Golf IV-nél maradunk!

Szóval a dízelesek ezzel nyugtatják magukat, hogy jobb!

Félre értés ne essék, szeretem egyébként mindkét motor, de mindegyiknek van előnye és hátránya is.

Ja meg a dízelnek kátránya... :)

2015. ápr. 18. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!