Akik dízel motorral veszik az autójukat, mindenki kizárólag a fogyasztás miatt teszi?
Ha valaki pl. ilyen 5-10 ezer km-t vezet havonta, annak például miért a dízel jobb a benzines helyett? Csak a fogyasztás miatt?
Vagy a dízel motoroknak jobb az élettartama és több km-t bír, mint egy akármilyen benzines?
Havi 5-10 ezer kilométer, az rohadt sok, ha kiszámolod, az éves szinten, 60-120 ezer kilométer. Naná, hogy megéri ilyen távnál akár csak a fogyasztás miatt is dízellel járni.
Én havi 2500-3000 kim-et megyek, 2 literes dízel autóval, max 7 literes fogyasztással, de akkor csúnyán nyomom már neki. Egy hasonló teljesítményű benzinessel, barátok közt is 10 literes átlagot tudnék kihozni.
Ha a 3 liter különbséget veszem 3000km-re havonta, akkor az azt jelenti, hogy havonta 90 litert, éves szinten pedig 1080 liter üzemanyagot spórolok.
Számoljunk kb 360 forintos átlag üzemanyag árral.
360 x 1080 = 388.800Ft
Ez még messze van az általad említett 5-10 ezer kilométer havi mászkálástól.
Nyilván az autó amortizálódik, de azért átlagban nem kell évi 400.000ft-ot karbantartásra költeni, főleg az első 100-150 ezer km alatt.
Eddigi tapasztalataim alapján:
Dízelt azok vesznek, akik:
-Sokat mennek évente, elég sokat is spórolnak az üzemanyagon. (lásd fenti válaszok)
-Van egy réteg akinek fontos milyen vas van a feneke alatt (lásd Golf 1.9TDI, BMW-s dízelek, stb, stb).
-Van aki pl. fél a benzinestől, nehogy lefulladjon vele (mert dízelen tanult, otthon is pl. csak dízel volt, ő is azt vesz első kocsinak, megszokja, a második is dízel lesz...)
Szerintem ezek a leggyakoribb okok (kb. 80%-15%-5% megoszlásban)
3000 köbcentiig dízel (mert addig nincs izgalom egy benzineesben)
afelett és 6 henger felett a benzines inkább. abban már visszafordul a mérleg.
"én sem értem miért kell ezen vitatkozni???!! Miért nem lehet elismerni már hogy a benzines sehol sincs már...!"
Neked ez beidegződésed hogy a dízelt nyomod mindenkinek??
Nekem is dízel autóm van, egyrészt mert erősebb, jobban bírja az autópályát, évi 150- 200 000 km-t teszek bele, de ha 30 km-nél rövidebb útra megyek, akkor ott az asszony 1.2-es benzines kocsija.
Mind a kettőnek vannak előnyei meg hátrányai. Dízeles nem szereti ha csak ide-oda rohangálsz vele, alig indítod be már le is állítod, még be se melegszik stb.
Ha sokat mész vele akkor dízel, ha csak városba szaladgálsz akkor jobb a benzines. A kérdés nem arról szólt hogy a TDI-t odakell basszni hogy az milyen überfasza motor, alázza a benzinest stb, amúgy meg egy 1750-es turbóbenzines Alfa úgy ott hagyja mint a szart, a TDI meg az erőlködéstől kojtol hogy hullik a pernye.
Okés 18-as, értjük, szóval csak a TDI az ami kocsi, a többi csak ipari hulladék, hát ez van, elkell fogadni, megyek is és felgyújtom a kocsimat mert az nem TDI, ne fogja a helyet a garázsba.
Apám, neked annyi eszed nincs mint egy porcelán csirkének. Ha egy kicsi agy lenne abba a tök fejedbe akkor tudnád hogy mit beszélsz.
használt dízelt az vesz, akit elvakított az olcsó fentartás lehetősége!
Egy használt dízelben( 10 éves kor felett meg főleg) több százezer km lehet már, itt már előjönnek a bajok!
Egy új Dízel vásárlása ugyanakkor ésszerű döntés, feltéve ha hosszabb távokat megy az ember egyhuzamban!
A benzines is lehet lutri használtan, de a kevesebb esély melett az olcsóbb szervízelés lehetősége is adott álalában.
Ez a benzin nem való semmire kijelentés azért eléggé meredek. Ha egymás mellé rakunk csak egy 1.9 TDI és egy 1.8 T motort, nyilván az 1.8 T lesz a gyorsabb, nyomatékosabb! Illetve ugyanez szivónál is, pl 1.9 SDI-t az 1.6-os motor is lehagyja, ha csak a Golf IV-nél maradunk!
Szóval a dízelesek ezzel nyugtatják magukat, hogy jobb!
Félre értés ne essék, szeretem egyébként mindkét motor, de mindegyiknek van előnye és hátránya is.
Ja meg a dízelnek kátránya... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!