Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Féktárcsa cserénél kell...

Dorobert kérdése:

Féktárcsa cserénél kell cserélni a fékbetétet?

Figyelt kérdés
A tárcsa cserére szorul ,de a betétek kb. 70-80% os állapotban vannak! Kell cserélni ,vagy bekopik? Illetve valami módszer a betétek simítására? Kockáztatni nem akarok ,ha nagyon bordás a betét cserélem ,de fölöslegesen pénzt nem szórnék rá!
2015. ápr. 15. 08:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát célszerű lett volna időzíteni, hogy egyszerre legyen cserélve. Így könnyen benne van, hogy nem lesz épkézláb féked amíg be nem kopik. A vasalás meg kiment már a divatból 30 éve.
2015. ápr. 15. 08:39
 2/4 Wadmalac ***** válasza:

Én satuba fogva, nagy lapos reszelőre fogott csiszolóvászonnal fel szoktam simítani. Élettartama alatt többször is, ha valami izom fékezéssel beüvegesítem.

Évente kb. kétszer megcsinálom, akkor egyben a féknyerget is kitisztítom, kenem a megfelelő helyeken, ellenőrzöm a fékdugattyú tömítést, kitakarítom, megolajozom.

2015. ápr. 15. 09:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Így vettem ,kopott tárcsa majdnem új betét! Alig bordás ,megpróbálom a 2. válaszadó módszerét. Ha nem az igazi akkor csere! Köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 15. 09:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne "igazi" amit Wadmalac ajánl? Ha nem égett át a betét, csak egy kis felületet kell leszedni róla. Ugyan olyan lesz, mintha új lenne, csak nem az eredeti vastagság. Ha nyertél 10-20ezer km-t már megérte.
2015. ápr. 15. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!