Van olyan terület ahol lehet motorozni jogsi nélkül?
50 köbcenti felett valóban kell jogosítvány még a toláshoz is.
De nyugodtan motorozz. Maximum úgy kapnak el, ha valami gyökér feljelent, amúgy nem mennek ki ezek a selyemfiúk az astrával meg a mercivel terepre. :D
Közúton, legyen az bármilyen eldugott dűlőút, vagy út nélküli legelő, jogosítvány nélkül saját felelősségedre motorozhatsz, ha megfognak megbüntetnek...
Abba én nem mennék bele, hogy mekkora az esélye a lebukásnak - ha bevállalja az illető a rizikót, és lebukik, nézzen szembe a következményekkel is.
A "kaptam egy ETZ-t" kezdetű történet nem tér ki arra, hogy a motoron van-e érvényes műszaki, van-e rajta rendszám, érvényes kötelező biztosítása van-e, de úgy sejtem, hogy nincs - ezeknek is van jelentősége lebukás esetén.
Vannak helyek, ahol nagyon ritkán jár rendőr, de nincs olyan hely, ahol soha nem járnak.
Rendőr van sokféle, ők is emberek, van olyan, aki nem foglalkozik a mezőn gyakorló motorossal, de van közöttük olyan, aki már csak azért is megnézi a távolban motorozót, mert gyanús neki, hogy miért a pusztában bőgeti a gépet.
Felelősség nélkül könnyű mondani másnak, hogy "menj nyugodtan, nem foglalkoznak veled a rendőrök", de az sem igaz, hogy biztos a lebukás.
Nem is biztos, hogy a lebukástól kellene tartanod, elhagyott környékre, gyakorlat nélkül egyedül akarsz kimenni? - fel is lehet bukni, nem csak le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!