Mi a véleményetek arról, ha valaki egy közvetlen életveszélyben lévő állat miatt száguld durván a városban, hogy eljuttassa kedvencét állatorvoshoz?
Még tavaly nyár egyik hajnalában csak úgy, mint már sokszor, a jó étvágyú, torkos macskám jelzett, hogy éhes. Miután adtam neki, épp elkezdett volna enni, amikor mintha egy a tálból kinyúló kéz arcon pöckölte volna és rögtön sarkon fordult, majd vissza a szobába. Furcsán néztem, hogy most mi van, közben a konyhapulton tettem-vettem, hogy visszategyem a kajáját a hűtőbe. Rá egy pár másodpercre egy hangos, keserves nyávogást hallottam, soha ilyet korábban. Berohantam, hogy mi történt, látszott rajta, hogy valami baj van, földrerogyott, nem volt egyáltalán egyensúlya, felemeltem, de a feje lógva maradt, nem bírt talpon sem maradni. Rá pár pillanatra a nyelve is felakadt, ő pedig nyávogott keservesen, miközben küzdött. Pár másodpercig tartott ez az egész, azonnal kerestem ügyeletet, telefonáltam, megbeszéltem, egy pillanatig se néztem tétlenül. Pokrócba be, hogy melegen tartsam, majd rohantam vele az autóhoz. Azonnal padlógáz, budapesti éjszakában minden piroson át, nagyon nagy sebességgel, kocsik közt, előzve, stb. Kb. 9 km-ren át. Egyetlen mentő, rendőr se lett volna gyorsabb, ez biztos, helyenként közel 180-190-el. De semmi bajt nem okoztam, büntetést se kaptam, még csak veszélyhelyzetet se okoztam egyáltalán. Nagyon odafigyeltem, zene sem ment, semmi. Ám sajnos minden erőfeszítésem ellenére, mikor már csak méterek választottak el, pont megálltam a bejáratnál és már indultam a másik oldalra, hogy óvatosan kiemeljem, elhalálozott. De lehet, hogy a karjaimban. Mikor odaértem, még élt.
Egész kicsi korom óta velem volt, pici korában kaptam, majdnem 20 éves volt.
Volt egy csinos, szép kolléganőm Budapesten. Egy 4 éves kislánya mamája, s egy csecsemőé. Telefon jött, papa Pécset kórházba került, válságos az állapota.
Nem tudta kire hagyni a gyerekeket. Bepakolt a kocsiba, indult le. Még csak nem is hajtott nagyon gyorsan, mint te. Belement egy lovaskocsiba. Mindhárman meghaltak.
S mint utóbb kiderült, a papája már akkor halott volt, amikor elindultak.
Egyszerűen hülye és felelőtlen vagy! Főleg, hogy még ki is írod a nagyvilágnak.
Ne számoljunk gyalogossal és forgalommal. 180-190kmph-s sebességgel egy mélyebben fekvő, mondjuk 3-5cmre lesüllyesztett csatornafedélre ráhajtasz, akkor nem csak a macskád, de Te is belehalsz, ha a kocsi megdob. Ehhez kell számolni pluszba a forgalmat és nyilván az anyagi kár /igaz másodlagos de ott van/ nem elenyésző. Mert itt már is milliókról lehet szó!
20 éves macskától mit vártál őszintén? Hogy örökké fog élni? Sajnálom meg minden, de ez olyan mint ha végstádiumú tumoros beteggel sietnél, hogy megmentség az életét, pedig mindenki tudja, hogy relatíve erre nagyon kevés az esély!
Gondolkodj mielőtt cselekszel! Ez nem szabálysértés, hanem bűncselekmény amit tettél!
Nem hiszem ,hogy 180-nal mehettél,csak nagyon soknak tűnhetett,azért gondolod.
Egyébként voltam hasonló helyzetben,igaz nem éjszaka,hanem vasárnap délelőtt.
Nem tudom mennyivel mentem,mert egyrészt nem figyeltem,másrészt nem volt más az úton,akihez viszonyíthatnám.
Szerintem,az ember hiába hajt,nem tud veszélyesen vezetni,ösztönből.
Még amikor a piroson átmentem se mentem egyből át,először megálltam,aztán jutott eszembe,hogy,hiszen minek állok,nincs senki az úton.Aztán araszoltam előre,belátni a keresztutcát,aztán mentem át,pirosban.
Utólag gondolkodtam,még ha lett volna is valaki az úton,mondjuk sávot kellett volna váltani,akkor is hasonlóan mentem volna,csak dudálással kértem volna helyet.Biztos beengedtek volna.Ha nem,akkor vártam volna,de biztos,hogy megpróbáltam volna,pedig ha évente egyszer dudálok,akkor sokat mondtam.
Azzal egyet értek , hogy felelőtlen voltál, és ilyen veszélyhelyzetet nem szabad teremteni, civil kocsival, civil vezetési tudással.
Viszont azok, akik azt mondják, hogy ne hasonlítsuk az állatot az emberhez , azok nem tudják milyen szeretni egy állatot. Mert az állat másmilyen élőlény , mint mi vagyunk, de minőségileg nem vagyunk feljebbvalók, sőt...
"Ha koffein és cigaretta nélkül el tudod kezdeni a napot, mindig kedves vagy bármelyik tagod fájjon is, és minden nap képes vagy ugyanezt megtenni, megérted hogy szeretteid épp most nem tudnak időt szakítani rád, egy gazdag barátot nem szeretsz jobban egy szegénynél, hazugságok nélkül szembe tudsz nézni a világgal, a feszültséget képes vagy legyőzni orvosi segítség nélkül, el tudsz lazítani pia vagy fű nélkül, őszintén elmondhatod magadról hogy nincs benned előítélet fajta, nem, bőrszín, nemzetiség, politikai hovatartozás iránt, akkor majdnem elérted a fejlődésnek azt a szintjét, ahol a kutyád áll.”
" hogy ne hasonlítsuk az állatot az emberhez , azok nem tudják milyen szeretni egy állatot."
Ha valaki csak összehasonlítgatásból, méricskélésből tudja megállapítani a szeretet lényegét, az emberi kapcsolatok minőségét, akkor az ásványi szinten van, mélyen, nem növényi, nem állati tudatállapot szinten.
Elképzelhető, hogy található még ma is, ebben az otromba elanyagiasult világban olyan ember, aki szereti az állatokat, a természetet és mindeközben nem kell, hogy állatnak érezze magát. Ember - a szó legnemesebb értelmében.
A véleményem az, hogy ostoba és felelőtlen vagy. Egy csomó ember életét kockára tetted, és teljesen mindegy, hogy a macskád/ kutyád/ gyereked miatt, ilyen normális ember nem csinál.
Hogy lásd, hogy nem a magas lóról beszélek, leírom, hogy ugyanilyen helyzetben voltam. A szeretett kutyámat elütötte a vonat, de nem halt meg. Riasztottam a páromat, hogy jöjjön melóból, mivel nála van a kocsi, jött is, mentünk az állatkórházba, de nem úgy, mint a hülye. Én sem sürgettem, mert tudtam, hogy ha valakinek nekimegyünk, akkor b..szhatjuk a sietést. A kutya 4 napra rá meghalt. Én úgy érzem, mindent megtettünk, akkor sem lett volna jobb, ha egy csomó ember életét kockára tesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!