Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen állat járhatott a...

Milyen állat járhatott a motortérben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy Opel Astra G kocsim van (Z14XEP). Ezer kilométerenként szoktam ellenőrizni az olajszintet, ennek ma jött el az ideje. A motorháztető felnyitását követően az aksinál valami égett ételmaradékot találtam (talán kenyér), illetve a motor különböző részein sáros lábnyomokat. Sajnos nem tudom kivenni, hogy milyen állat lehetett, illetve azt sem tudom, hogy az a "megsült" valami honnan került ide, mert a mi udvarunkban ilyesmi nem található meg. Kicsit aggódok, hogy nyestről van szó, bár a kocsival látszólag nincs gond. A kocsi garázsban áll, de a padláson keresztül bejuthat bármi. Mentem vele minden nap, hibajelzés nincs a műszerfalon. Egyedüliként talán az, hogy legutóbb már csak a tankolást jelző lámpa villogására lettem figyelmes, nem emlékszem arra, hogy világított-e folyamatosan is. De lehet hogy csak én voltam figyelmetlen. Elszakíthatott/elrághatott valamilyen vezetéket az állat, hogy ilyen hiba lépjen fel?

[link]

[link]

2015. márc. 29. 16:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ezt jól elrendezte. Az akksi mellett mi az a kiálló csöcs balra?
2015. márc. 29. 16:56
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Ha ugyanarra gondolunk, akkor az az olajszűrő háza.
2015. márc. 29. 17:20
 3/11 anonim ***** válasza:
A vezetékek hibátlannak tűnnek, de az akkusarunál, az ott a megsült állatka maradványai? :)
2015. márc. 29. 17:21
 4/11 anonim ***** válasza:

Az valami kajamaradék. Egyébként rongálást én se látok, szerintem nem lesz gond.

Igen, arra gondoltam. Még egyik autómon se így volt az olajszűrő. :)

2015. márc. 29. 17:29
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi neked is a választ. Nem tudom, de nem hiszem, hogy egy állat volt valamikor. Én valami ételnek (kenyér vagy ilyesmi) néztem, de sosem lehet tudni :)

Lekopogom, de a kocsinál nem tapasztaltam hibára utaló jelet. Ma is mentünk vele, amikor hazaértünk, akkor néztem meg az olajszintet. Igazából azt sem tudom, hogy ez az akármi mikor is kerülhetett oda, mert kb. egy hónapja nyitottam ki utoljára a motorházat.

2015. márc. 29. 17:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Figyelni kell rá, mert biztos, hogy valamilyen nyestféle mászott be oda melegedni és mellesleg elfogyasztani a vacsoráját. Képesek csupán játékból komoly darabokat kirágni a vezetékekből. Legutóbb egy ismerősöm SX4-es ablakmosó motorjának a kábeljából vitt el valami egy 10 centis darabot, teljesen zárt udvarból, full városi környezetben.
2015. márc. 29. 17:56
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom. Külvárosban élünk, családi házas övezetben. Már 6 éve itt lakunk, eddig nem ilyen gond. Az is furcsa, hogy a kocsi zárt helyen van tárolva, sosem hagyom a szabad ég alatt. Amúgy van valami bevált módszer a nyestek ellen? Autókereskedéseknél látni szoktam a vizes műanyag palackokat, de ez működik is?
2015. márc. 29. 18:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem itthon a kölyök macskák szoktak rendszeresen a motortérben melegedni, főként télen...
2015. márc. 29. 18:35
 9/11 lupara ***** válasza:
Létezik nyestek elleni beépithető védelem.Saját autómba,és környezetemben további kettőben van nyestriasztó.Gyufásdoboz nagyságú elektromos eszköz.Emberi fül számára nem hallható rövidhullámokat bocsát ki folyamatosan,ezt nem viselik el a rágcsálók.Bekötése gyújtás ráadása nélküli,folyamatos üzemmód,minimális áramfelvétellel.Nálunk apró sáros lábnyomok,kihagyó gyújtás,megrágott gyújtókábelek jelezték útját.Ekkor neten rákerestünk arra,hogy "nyestriasztó".Postán küldték,8 ezer körüli árban,ennek tiz éve.Azóta egyik autóban hagytak egyszer lábnyomot,de rágási kárt nem okoztak.
2015. márc. 29. 21:05
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi nektek is! Nem hinném, hogy kölyök macskák lennének, mert csak egy ivartalanított kandúrunk van.

lupara, tudnál nekem egy típust mondani? Kicsit utána olvastam a témának, de sok helyen azt írják, hogy nem megbízható megoldás. Néztem még hálókat is (amire rá kell állni), de erről is voltak negatív vélemények. Lehet, hogy az lesz a legjobb, ha becsináltatom a garázs tetejét, hogy a padlás felől ne jussanak be az állatok.

2015. márc. 29. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!