Mikor kell váltani dízel autóval?
tehát alapesetben, benzinessel elvileg..
0-20km/h 1. fokozat
20-40km/h 2.es fokozat
stb.
Dízel üzemű autóban, elvileg gyorsabban kell váltani
mikor 1-es, mikor 2-es?
Igen, eddig összesen 1 órát vezettem.
Összefoglalva: 2000 fordulatszám felett váltok, ha megállok, fékezek akkor vissza 1-esbe. Ha tartósabban visszaveszem a sebességet, akkor mindig 1-el vissza.
AZ UTObbiNál érvényes hogy mennyivel akarunk tartósan menni, oda veszem vissza (20km/h---2; 40km/h----3mas)
Muszáj szájbarágósan mert nekem még nincs rutinom, és gyorsan alkalmazkodni kell. Kösz neked is 75-ös!
Az oktatás alatt válthatsz hamarabb is. Biztos vagyok benne, hogy az oktatód rohamot kap ha 3-asban vezetsz 50-el mert a köztudatban valamiért az van, hogy marhára fel kell váltani minél hamarabb mert spórolsz vele (igazából nem)
Az oktatás csak félig szól a vadi tanulásról. Igazán akkor kezdesz el tanulni amikor megkaptad a jogsit és saját kocsival tolod.
Tehát azért egyeztess az oktatóddal, hogy nála mikor kell felváltani. Az én oktatóm mindig mondogatta, hogy mikor váltsak, aztán megszoktam és magamtól váltottam annál a fordulatnál amit ő diktált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!