Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor kell váltani dízel autóval?

Mikor kell váltani dízel autóval?

Figyelt kérdés

tehát alapesetben, benzinessel elvileg..

0-20km/h 1. fokozat

20-40km/h 2.es fokozat

stb.

Dízel üzemű autóban, elvileg gyorsabban kell váltani

mikor 1-es, mikor 2-es?

2015. ápr. 7. 15:48
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igen, eddig összesen 1 órát vezettem.

Összefoglalva: 2000 fordulatszám felett váltok, ha megállok, fékezek akkor vissza 1-esbe. Ha tartósabban visszaveszem a sebességet, akkor mindig 1-el vissza.

AZ UTObbiNál érvényes hogy mennyivel akarunk tartósan menni, oda veszem vissza (20km/h---2; 40km/h----3mas)

Muszáj szájbarágósan mert nekem még nincs rutinom, és gyorsan alkalmazkodni kell. Kösz neked is 75-ös!

2015. ápr. 7. 18:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az oktatás alatt válthatsz hamarabb is. Biztos vagyok benne, hogy az oktatód rohamot kap ha 3-asban vezetsz 50-el mert a köztudatban valamiért az van, hogy marhára fel kell váltani minél hamarabb mert spórolsz vele (igazából nem)

Az oktatás csak félig szól a vadi tanulásról. Igazán akkor kezdesz el tanulni amikor megkaptad a jogsit és saját kocsival tolod.

Tehát azért egyeztess az oktatóddal, hogy nála mikor kell felváltani. Az én oktatóm mindig mondogatta, hogy mikor váltsak, aztán megszoktam és magamtól váltottam annál a fordulatnál amit ő diktált.

2015. ápr. 7. 19:17
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
én dízelen tanultam és 45-50 nél mindig 3. ban kellett mennem...
2015. ápr. 7. 19:27
 14/14 A kérdező kommentje:
kamumail igazad van mert, valóban mindig hamarabb kell váltani 1-es után szinte azonnal a 2es stb.. azért kérdeztem ezeket, mert itt papírforma szerint kell csinálni a dolgokat az oktató, és a vizsgabiztos meg főleg ezt fogja elvárni, nem érdemes lázadni, mert csak pénzbe fog kerülni.
2015. ápr. 7. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!