Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Chiptuning káros? Többi lent...

Tomikaf1 kérdése:

Chiptuning káros? Többi lent (kép)

Figyelt kérdés
[link] van egy Skoda Octavia 2.0 TDi-je (140 le,320 NM) apámnak és szeretné kicsit erősebbé tenni ezért neztük a Chiptuningot.Az oldalon ahol néztem azt mondják hogy egyedül is be lehet épiteni nem kell hozzá szakember tényleg így van?És ha,igen akkor kárositja a motort?
2015. ápr. 6. 00:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem is volt egy röpke időszakom amikor gondolkodtam,hogy

ilyeneken. utána néztem , körbejártam nagyjából a témát és arra a következtetésre jutottam,hogy nem szabad, azaz nem csinálom. Nekem Superbem van.

Neked is azt javaslom, Ne csináld !

Van egy nagyon jó autótok. Ne akarjatok belőle ferrárit csinálni.

Nem akarlak győzködni, hogy miért ne csináld, mert hosszú lenne.

Ja és ne felejtsd el , hogy a Fa kabátosok most vásároltak be sok sok milliárd forintért kamerákat,sebességmérőket. Na akkor , miért is nem elég az a 140 Le. ?

Azt is kérdezed,hogy Károsodik-e a motor ? Igen. A porlasztók kevesebb ideig bírják, terheli a kuplung tárcsát, kinyomó szerkezetet, féltengelyeket,stb.

Ha mind ennek ellenére is, meg szeretnéd csináltatni a tuningot, akkor is azt mondanám, hogy keres a neten egy erre a témára specializálódott műhelyt, ahol ingyen elvégzik az esetlegesen szükségessé váló gyári vissza állítást is.

2015. ápr. 6. 01:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm a tartalmas válaszod 😊 Nem Magyarországon élünk hanem Németországban ahol nem ilyenek a zsaruk mind Magyarba.Erre A Chiptuningra garancia van,de most hogy így mondod nem biztos hogy megcsináltassuk.Így is megy a kocsi 195 volt eddig a max és tudod egy kicsit jobbá akarjuk tenni az autót pl.17-es alufelni (a mostani 15-ös acél) egy kis ültetés 😊 nem bojrészer autó lenne csak egy lehelletnyivel sportosabb.😊
2015. ápr. 6. 03:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon igaza van az első válaszolónak, én csak annyival egészíteném ki hogy ha fel is lesz húzva, idővel majd az is kevés lesz. A "károsítás" nem csak a motorra értendő. Az erőátvitel is jobban szenved a nagyobb nyomatéktól és a fék is jobban igénybe lesz véve. Így az asztalnál ülve bagatell dolgoknak tűnnek ezek, de a valóságban nő a rizikó és az üzemeltetés költsége.
2015. ápr. 6. 08:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Mit jelent az hogy garancia van a chiptuningra? Ez mit takar, leírnád nekem?
2015. ápr. 6. 08:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem még az 1.9 TDI Octaviám volt ugyanilyen eszközzel tuningolva (Szlovákiából rendeltem, 60 EUR volt) érezhetően jobban ment, különösen alacsony fordulaton, évekig használtam így kb 120 ezer kilométeren át. Volt egy idő előtti vezérműszíj szakadásom, nem tudom lehetett-e összefüggés a tuning és a szíjszakadás között.
2015. ápr. 6. 09:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Az alap Chiptuning 149 € erre sajna nincs Gari most néztem :( az utolsó válaszoló leirnád részetesebb hogy mi volt a tuningolás menete és mennyit dobot az autón (LE,NM) köszi :)
2015. ápr. 6. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha van garancia, azt is csak a chipre adják, azt, hogy a kocsid egyéb részeit nem fogja károsítani, azt nem garantálja senki, csak azt, hogy a chip tenni fogja a dolgát.Egyébként az a szíjszakadás biztos, hogy a chiptől volt, ha belegondolsz, akkor logikus, hogy a nagyobb nyomaték, esetleg a sportosabb használat miatt jobban igénybe van véve a vezérmű.Ennek pedig a legsérülékenyebb pontja a szíj, tehát az csattant el.Amúgy megnövekedett, az átlagosnál jóval nagyobb terheléssel való használat (gyakori vontatás, sportos használat, dinamikus városi üzem, stb.) esetén a vezérlés elemeit is hamarabb kell cserélni, csak sajnos ezt inkább csak a teherautósok tudják, vagy sokszor még ők sem.
2015. ápr. 6. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!