Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az igaz, hogy álló autónál...

Mex11 kérdése:

Az igaz, hogy álló autónál nem szabad mozgatni, mozdítani a kormányt, mert az káros az autónak?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 1. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
94%

Hosszú távon nem használ neki.

Nagyobb terhelést kap a kormányberendezés, a gumiabroncs meg radírként funkcionál, ha áll helyzetben, aszfalton tekergeted a kormányt.

2015. ápr. 1. 21:13
 2/5 anonim ***** válasza:
64%
Tönkreteszi a gumit.
2015. ápr. 1. 21:20
 3/5 anonim ***** válasza:
58%
Szabad, miért ne szabadna? Csak nem reggeltől estig:) Mert vehetsz új gumikat.
2015. ápr. 1. 21:31
 4/5 anonim ***** válasza:
94%

Parkolásnál van ez gondolom.

Hát a gumit annyira minimális terhelés éri ilyenkor hogy nem is éri meg figyelembe venni. Inkább a kormányművet terheled vele, de az sem számottevő, ha a helyzet úgy hozza, akkor nyugodtan tekerheted álló helyben.

2015. ápr. 1. 21:40
 5/5 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom miért, de én inkább arra gondoltam, hogy a kérdező még gyerek, és a szülő rászólt, hogy álló autóban, álló motorral nem birkózzon a kormánnyal, mert az káros az autónak.

Tanulóként az oktatóm sem díjazta, ha nem volt mozgásban az autó, és úgy tekergettem a kormányt - nem arról szólt a történet, hogy nem lehet álló helyzetben igazítani, de "a jobbra-balra, hogy is legyen" akciókat nem hagyta szó nélkül.

Egyrészt nem használ az autónak, de a tanuló sem tanul úgy semmit: áll az autó, néhány kormánymozdulat után azt sem tudja hol az egyenes, lassú mozgásnál meg látni lehet merre kell igazítani.

2015. ápr. 1. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!