Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ideiglenes rendszám a legolcsó...

Ideiglenes rendszám a legolcsóbban, de hogyan?

Figyelt kérdés
1-2 napra szeretnék rendszámot a kocsira, mert szerelőhöz vinném. Hogy tudnám ezt legalisan a legolcsóbban megoldani?
2015. ápr. 1. 22:04
1 2
 11/15 SándorÚr ***** válasza:
"P rendszámot csak az vezetheti, akinek a nevén van. Senki más" mesélj még kérlek... Nem tűnik fel, hogy vállalkozások épülnek P rendszám bérlésre? vagy csak ők nem tudják azt a törvényt amit te? Amúgy 2hétig én is P rendszámmal jártam mikor vámon lefoglalt kocsit vettem, én a főnökömtől kértem kölcsön a rendszámot.
2015. ápr. 2. 17:03
 12/15 A kérdező kommentje:
Szerintem arra gondolt, hogy ha bérlek 1 rendszámot vmi fajta módon csak kell nevet írni rá, hogy én béreltem és magyarán nekem is kell vezetni az autót. Ezzel semmi probléma nincs mivel magamnak akarom a saját autómat. Az lesz a P rendszám bérlés kb 5000ért, jobbat nem tudok.
2015. ápr. 2. 19:56
 13/15 anonim ***** válasza:

mesélek még :))

„A P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű használata az ideiglenes forgalomban tartási engedély jogosítottján vagy a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyen kívül másnak nem engedhető át….kivéve, ha

az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott esetben a járműgyártó által a teszteléssel megbízott személyt,

az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott esetben, azonban ez esetben a jármű használata során a gépjármű-kereskedelemre jogosult gazdálkodó szervezettel munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személynek is a járműben kell tartózkodnia. A P betűjelű ideiglenes rendszámtábla használatának jogszerűségét a közúti ellenőrzés során okirattal kell igazolni.”

Én, mint magánszemély, akkor tudok P rendszámot "bérelni", ha hamis munkaszerződést kötök, vagy adásvételit, stb, a rendszám "tulajdonosával" (céggel)

2015. ápr. 2. 21:11
 14/15 SándorÚr ***** válasza:
nincs igazad
2015. ápr. 3. 06:01
 15/15 anonim válasza:
Kérjél egy meghatalmazást a P rendszámra, ezután mehetsz amerre látsz.. :-)
2015. ápr. 3. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!