Hogyan lehet el takarni a rendszámot autó hirdetésnél?
Azért az senki sem akarja, hogy a hirdetés alapján lopják el.
Egyébként már paint-ben is simán lehet rá rajzolni egy kockát és kész.
Azt én sem szeretem, ha a szomszédok, ismerősök megtudják, hogy eladó egy autóm. Nem mintha közük lenne hozzá. Legyen csak meglepetés, ha egy nap egy új autóval gördülök be az udvarra! Akiről tudom, hogy esetleg érdekelné, annak úgyis szólok, hogy eladó és megveheti.
Az alvázszámot is meg lehet adni. Ez alapján is szépen lekérdezhető minden adat a megfelelő helyeken. Még több információ is, mint a rendszám alapján.
Inkább javaslom a rendszám lemaszkolását. A kép szerkesztését vannak akik nem szeretik, mert akkor arra gondolnak, hogy aki a rendszámot ki tudja retusálni, az mást is. Találkoztam már ilyen gyanakvókkal (akik élőben látva az autót kellemesen csalódtak).
"Nem tudom összerakni az összefüggést egy szabadon látható rendszám és a lopás között,"
+1
Azért, mert nincs. Non-szensz az egész gondolatmenet.
Ennél még annak is több értelme van, hogy nem akarja, hogy a szomszéd tudja, hogy eladó a kocsija (bár ez is baromság, de legalább értelmezhető a logika mögötte).
Ha valamiben van logika, akkor az nem baromság. Ha nincs megadva a rendszám, akkor kérni kell e-mailben, vagy telefonon és megadja a tulajdonos. Ha akkor sem adja meg, na akkor van gond. Ha alvázszám meg van adva, az még jobb is. Sokkal többet mond az alvázszám annak, aki utána tud nézetni. Van erre külön mező a legtöbb hirdetőoldalon.
Leginkább a kereskedők takarják ki a rendszámot, és nem írják oda az alvázszámot. Nem találtam olyan kereskedőt, aki ezeket az adatokat megadná a hirdetésekben és odatelefonálva ne harapófogóval kellene kihúzni belőle az információt. Na vajon miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!