Autóhitel: adnak kis összeget is, ha csak annyi hiányzik? Kereskedőnél, pár százezres autóra.
Van most egy nagyon jó kocsi, 700 ezer, nekem 600 van. Nem tudok mástól kölcsönkérni, és nem szívesen várnék, mert ez elég jó vétel. A kérdésem az, hogy egy kereskedőnél hogy intézik a hitelt? Gondolom nem a kereskedő ad, hanem egy bank. Akkor a bankhoz kell bemenni?
És olyat szoktak, hogy csak azt a nagyon minimális összeget adják meg hitelként, azaz a 600-at beleteszem önerőnek, és a hitelt 3 hónap alatt visszafizetem? Vagy ilyen kicsivel nem is foglalkoznak?
Az autóhitel menete ugyanaz, mint egy sima kölcsönnél, jövedelemigazolás, meg minden?
Épp bankot váltottam 1 hónapja, a jövedelemigazolással nincs gond, de bankszámlakivonatom nincs 3 hónapra egy banktól.
A kereskedőnél is tudsz hitelt felvenni, ha neked megfelel az a bank és a feltételei, akivel ők kapcsolatban állnak.
Vehetsz fel kis összeget is. De 3 hónapra nem lehet. Felveszed a minimális időre, és ha összejött az összeg, akkor végtörlesztesz.
Ilyen, valóban nem jelentős összeg esetében, talán jobb, ha a kereskedőt ki is hagyod az egészből, ámbár van némi rizikó benne, ha az autó mégsem lesz a tiéd.
A bank váltás nem tudom mennyire zavar be, de nem lehet a banktól felvenned a hiányzó összeget?
Az egy plusz kérdés, hogy miután kifizetted az autót, miből finanszírozod tovább?
15 napon belül még több tízezres kiadásokkal kell számolnod az átíratás során, amit nem nagyon lehet, és nem is érdemes halogatni.
Az autóra is költeni kellene, minimum olajcsere, szűrők cseréje, vezérlés csere - ezt végső esetben lehet halasztani picit, de nem érdemes .... ergo, biztos, hogy csak az a százas hiányzik_?
egy banki hitel átfutási ideje kb. 2 hét.
és a bank sem ad 100 ezret, csak jóval többet.
de akár még egy provident is minimum 2 hét, és ez csak az ő részükről. mert azzal indul, hogy jövedelemigazolás, amit nekem a cég 1 hét, mire kiállít. pedig 2-3 részletben simn visszatolnám.
jövő héten fizetés, abból lazán kifizetem az átírást, csak a vásárlással nem tudok 1 hetet várni, mert kb. 1 hónapja nézelődök autó ügyben, és ami nagyon jó áron volt jó állapotban, azt mind elvitték 1-2 nap alatt. magánszemélytől is, kereskedőtől is. volt olyan, amit aznap, mikor felkerült a hirdetés, már hiába hívtam, mert aznap eladta. 1 hét túl sok.
Az, hogy a kereskedő mit állít az autóról, egy dolog, másik az, hogy amikor megnézed mit látsz te.
Kereskedő által kitűnő állapotban lévő autó lehet, hogy tényleg olyan állapotban van, hogy nem kell rá a szokásosnál többet költeni, de ez közel sem biztos.
Kopott, vagy elöregedett gumi, régi akkumulátor, ilyen-olyan hibák alku-alapot jelenthetnek, bár 100ezret lealkudni művészet, olyan autóknál válik be, amelyek már régen ott vannak nála.
Ha a hirdetésében ott van a hitel lehetőség, meg tudjátok bótolni az autót, akkor is, ha kevesebb a pénzed, de nincs minden kereskedőnél hitel lehetőség - főleg a kicsi kereskedéseknél nincs - olyan esetben valami más úton kell hitelhez jutnod.
Néhány éve ajánlott a bankom hitelkártya hitelt, 200ezer forint összegig mínuszba mehettem volna a bankkártya használat során...
Köszöntem szépen, de nem éltem a lehetőséggel, a kamatok nem voltak barátságosak, és nem is volt szükségem ilyen formán plusz pénzre.
Neked itt ismét a bankváltás illetve az idő miatt nem tudom volna-e lehetőséged ilyet igényelni, ha a kereskedésben nincs hitel lehetőség.
sajnos valahol ez benne volt, nekem is eszembe jutott, de az autó olyan szép, hogy reménykedtem. nos, tényleg gyönyörű kívül - belül... amíg el nem indulok vele. kopog a motor. vissza az egész.
azért köszi a válaszokat.
"a kereskedo nem adhat hitelt,mert o nem penzintezet. Odajon vmi ugynok, v mi?"
A kereskedő maga valóban nem adhat hitelt, de a kereskedő lehet X bank ügynöke. Akár több banké is.
"nos, tényleg gyönyörű kívül - belül... amíg el nem indulok vele. kopog a motor."
ÓÓÓ, és mennyi ilyennek fogsz találkozni, mire találsz egy tényleg jó autót... Ami 1 hete a kereskedében van, arra nem is érdemes rárepülni... 4 éve vettem autót, akkoriban naponta többször néztem a hahut, volt hogy megnéztem olyan autót, ami hetek óta fent volt, persze kiderült, hogy nem volt értelme menézni. Egy idő után már csak olyan autókat néztem meg, ami aznap került fel (a 2-3 céltípus kínálatát fejből vágtam). Így lett olyan autóm (kereskedésből!), amire azóta is csak olyanra kellett költeni, amit én vágtam haza. Nem a típus/évjárat legolcsóbbja volt, de bőven megérte a plusz pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!