Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Féknyereg fékdob festése mivel?

Vizéli László kérdése:

Féknyereg fékdob festése mivel?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nyári felni felkerültével főként a fék dobon csámcsog a rozsda. Gondolom ismerős mindenkinek a jelenség :) Régebbről maradt kimondottan piros féknyeregfestékem, de lehetséges hogy inkább valami feketét akarnék ne legyen olyan csicsás. Tudnátok ajánlani valami spray-t vagy akár ecsetelős festéket ami kiváltja a féknyereg festékemet? Vagy nem olyan gáz ha pirosra van fújva?

2 képet linkelek mikre mennének:

[link]

[link]

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

2015. márc. 30. 07:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én hagynám ahogy van... Az ilyen felnik nem mutatnak jól dobfékes autón, ennyi.

Pirosra viszont semmiképp nem festeném...

2015. márc. 30. 11:16
 2/11 A kérdező kommentje:
Valami fekete hőálló esetleg? Én is emiatt nem ugrom neki pirossal. Ki nőttem a csicsázásból, de rozsdásan mégse szeretném hagyni.
2015. márc. 30. 11:26
 3/11 dirtboy ***** válasza:

elsővel egyet értek,túl sokat mutat a dobfékből ami meg pocsék, ha festve van ha nincs.

nálam is ilyen stílusú felni van de 12 küllős,a dobfék hátul feketére festve,nem feltűnő,szépen takar a sűrű küllő.

inkább te is olyat keress ami jobban takar.

2015. márc. 30. 11:31
 4/11 Wadmalac ***** válasza:

Matt fekete hőálló jó ötlet.

Csak előtte fémtisztára kell csiszolni-drótkefézni a dobot.

2015. márc. 30. 11:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A felniket most vettem újonnan gumikat is. Most azért mert nem mutat a dobfék miatt olyan jól vagyis a dobfék alatta, azért nem cserélem most el kapcsiból másra :) De persze mentek a zöld kezek.
2015. márc. 30. 11:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Akármelyik festékboltban kapsz 2 decis hőálló festéket, feketét is. Kb 7-900Ft és bőven elég mindenre. Én féknyerget és a tárcsa festhető részeit festettem vele, még fémig sem kellett felcsiszolni és még mindig tart.

Lehet ezt is be tudják tölteni spraybe, azzal meg még kulturáltabb is a végeredmény.

2015. márc. 30. 18:32
 7/11 Wadmalac ***** válasza:
Én a spray változatot vettem, szép lett, de egy év után rá kellett jönnöm, két réteg nem elég, átrozsdál. Négy réteggel fújtam újra, most 2 éve tart.
2015. márc. 31. 07:19
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Annyi kérdésem lenne még ezzel kapcsolatban hogy nem nagyon van a tömb előtt lehetőségem ráégetni. Valahol olvasgattam hogy xy fokon kell égetni hogy tartósabb maradjon. Ha ez a művelet elmarad, mennyire befolyásolja a festés minőségét? Nem fog leperegni vagy ilyesmi?
2015. márc. 31. 08:13
 9/11 A kérdező kommentje:
4 réteg? Gondolom ez a 400mm-es spray nem elég 4 rétegre.
2015. márc. 31. 08:16
 10/11 Wadmalac ***** válasza:
Én két féknyerget tudtam egy flakonnal kompletten lefesteni. Nekem elöl-hátul tárcsa van, két spray ment rá (mondjuk másfél, a második nem fogyott ki).
2015. márc. 31. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!