Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 12 ezer kilométerre 1 liter...

12 ezer kilométerre 1 liter olajfogyasztás az sok?

Figyelt kérdés
Most cseréltem olajat, direkt nem töltöttem utána és a felső nívóról lement teljesen az alsóra. Az kb. 1 liter tudtommal.
2015. márc. 29. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogyan van neked beosztva a nivópálca.

De az 1 liter olajfogyasztás semmiképpen sem sok, főleg ha olyan motorról van szó, amelyik gyárilag eszi. Akkor van okod aggodalomra, ha eddig soha nem ette, de most már eszi, bár ez sem jelenti azt, hogy el kell dobni az autót.

2015. márc. 29. 15:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Az a motor állapotától függ.
2015. márc. 29. 15:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Hibátlan!
2015. márc. 29. 15:54
 4/8 szántóvető ***** válasza:
nem sok ennyi megtett Km-re 1L fogyás.
2015. márc. 29. 17:28
 5/8 Wadmalac ***** válasza:
Nem vészes. De legközelebb ne hagyd így lefogyni. Ilyenkor kevesebb olajat forgat a motor, az olajnak kevesebb ideje van kicsit visszahűlni a körforgás közben, melegebben kering, az meg csökkenti a viszkozitást, kenést meg az olaj várható élettartamát is.
2015. márc. 30. 11:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi, 3-4 ezrenként mindig visszatöltöm a felső nívóra, csak kíváncsi voltam. :)
2015. ápr. 15. 19:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, csak nekem van nagyobb igényem?

Nekem 15ezer km alatt szinte meg se mozdul az olajszint, de 1 litert azért sokallom, az egy csereperiódus alatt azt jelenti, hogy a teljes töltőmennyiség nagyjából 25%-a elmegy...

2015. ápr. 16. 10:20
 8/8 Wadmalac ***** válasza:

Nekem általában a 20.000 km csereperiódus alatt olyan 4-5 dl megy el.

Én nem is töltögetek utána, csak ellenőrzöm, alapból 7,4 liter olaj megy bele, ennyit elbír.

2015. ápr. 16. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!