Bmw e46 325ci, m54b25 eszi az olajat,1000km 1 liter, miért?
Nekem ugyan ez. Szimmeringes, legalábbis az enyém. Győződj meg róla, hogy nem hengerfejes, ha nem, akkor ez lesz a gond.
Nagyjából 80.000 Magyar forintba fáj a cseréje.
Ha nem folyik az olaj, nem hengerfejes (nyilván egyik sem, mert ezek már bizonyára le vannak ellenőrizve), és rendesen füstöl, akkor ez egy nagyon sokat futott, széthajtott szétkopott autó már. Kis esély lehet még arra, hogy a lehúzógyűrűkkel van probléma, ami olcsó pocsék olaj használatának a következménye lehet a gyári előírt helyett.
A 6 henger egyik rákfenéje, hogy az még akkor is egyenletesen, kiegyensúlyozottan jár, ha nagy a baj. Már régen el kellett volna vinni szakemberhez.
Szia!
Nekem M52B28 van, szintén ette az olajat.
Simán szelepszárszimering nem lesz elegendő, vagy inkább úgy írom, hogy túl tartós.
Ki kell venni a dugókat, és az olajlehúzó gyűrűk mögé pár lyukat fúrni (sok autóba gyárilag van).
Az itthoni szar minőségű üzemanyag miatt "összeesik" a dugattyú, és a gyűrűk mellett felszökik az olaj, ezért füstöl, mint a gyárkémény.
Ha van fúrva lyuk, ott vissza tud folyni.
Nem én találtam ki, több motort raktunk már így össze, többek közt a sajátomat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!