Miért fogyaszt irreálisan sokat a motorom?
Sajnos, szerintem ez a benzin nem a levegőbe távozott. Annak nyoma lenne. Szerintem tényleg megette a motor.
Van lehetőséged kompresszió végnyomás mérésre? Esetleg veszteséget mérni?
Ha nagyon kopott a motor, sajnos lehet ilyen. És az sem kizárt, hogy az olajban van az el nem égett - így még az olajfogyasztás se szembetűnő.
Az a baj, hogy a gyertyaképed kormos. Négyütemnél semmiképp nem szabadna kormosnak lennie. Esetleg azt meg lehetne nézni, hogy alapjáraton járatva 5-10 percet (ha van ventillátora), milyen a gyertyakép. Milyen huzamosabb félgázzal motorozva, és milyen teljes terhelésen.
Rögtön le kell állítani, hogy mutasson valamit a gyertya. Akkor lehetne szemre is diagnosztizálni, hogy esetleg az alapjárat túl dús, vagy gázállásnak függvényében rossz-e a beállítás.
De a korom egyértelműen olaj, az meg jöhet szelepszárszimmeringtől, dugattyú felől. Ha esetleg küldenél gyertyaképet a gázállások függvényében akkor többet lehetne modani.
Tudom régi kérdés, de most érint engem is, és nagyvonalakban az infók:
motor: Suzuki GS500
Kezdő gond durván 1 éve: A motor torpan, durrog, nem gyorsul úgy, furcsán hörög gázadásra alíg gyorsul. Gyertya kormos. -> ismerős motorszerelőhöz vittem, karbit kitisztitotta, szinkron, szelephézag, stb utánna jó volt pár száz km után ismét ez volt a baj, sokáig próbálta nála volt 2 hétig de nem lett jobb.
Elvittem utánna egy kimondott márka szervízbe, ott cseréltek O gyűrűt a karbiba meg komolyabban szétszedték, utánna ismét előjött pár száz km után, szintén fekete gyertyával.
aztán ismét elvittem az utóbbi helyre, ekkor már cserélve lettek főbb dolgok a karbiba szinte komplett karbi felújítás, új benzincsövek, szóval a tanktól minden cserélve, légszűrő is minden. Utánna ismét előjött pár száz km múlva akadozás, gázadásra rángat torpan. Új gyertyával pár száz km megint jó, ezeket a gyertyákat már cserélgettem én, most egy harmadik féle gyertyával már egész sok km-t elmentem úgy, hogy már nem csinálja a hülyeségeit, és már kevésbé kormos a gyertya, de még nem teljesen őzbarna, ilyen átmeneti. Ám sajnos 10 litert fogyaszt 100 km-alatt. 20 literes tankom régebben teletankoltam és 300 Km ig kényelmesen elmentem utánna kezdtem kutat keresni. Most 200 Km elött már tartalékra kellett tennem és 200 km után kicsivel megállt a motor kifogyott a 20 liter. Úgy, hogy országúton mentem 100-120 km/h közt 6 fokozatban. Ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!