Van egy 1999-es 1.4-es Golf IV Eurom. Valamiért néha sípol 3 hosszút egymás után. Semmilyen rendszert nem vélek benne felfedezni és semmilyen hibajelző lámpa sem világít ilyenkor. Valaki nem tudja véletlen, hogy mit próbál velem tudatni?
ez általában valami csapágy lehet. vagy sikló, vagy száraz golyós...
néha a generátor szokta ezt előaadni, az hajlamos elhagyni magát...
szóval valami kenés nélkül fut, és ezt jelzi..
én generátorra tippelek...a vízpumpa nem lehet, bár azt is mondják.
2015. márc. 23. 13:29
2/7 anonim válasza:
a vonóhorog elektromos csatlakozója is szokott sípolni, Lehet rossz az érintkezése
2015. márc. 23. 14:04
3/7 A kérdező kommentje:
Elnézést rosszul fogalmaztam. Az autó hangszórója sípol, mint mikor kifogy az üzemagyak pl, akkor is sípol és kigyullad a műszerfalon a kis üzemanyag kút. Viszont van, hogy csak sípol, de nem jelez semmi a műszerfalon. Talán az igazi kérdés, hogy mik miatt kezd el sípolni és ezek közül mi lehet, aminek nincs vagy rossz a visszajelzője.
2015. márc. 23. 14:49
4/7 Joci_27 válasza:
Az alacsony hűtőfolyadék-szintet is 3 sípolással jelzi azt hiszem. Ellenőrizd a folyadékszintet, lehet, hogy alacsony, de a visszajelző lámpa nem működik, csak a hangjelzés.
2015. márc. 23. 17:37
5/7 A kérdező kommentje:
A max fölött van egy picivel. Ami igazán aggaszt, hogy az olajnyomás visszajelző ki van égve. Vajon mindent 3 sipolással jelez? Mondjuk szerintem nem lehet komoly a jelzés, mert pl. amikor fogytán az üzemanyag fél percenként sipol. Ez meg csak hébe-hóba. Szóval remélem csak az ablakmosó folyadék kevés. (az is ki van égve) Hétvégén szétszedem a műszerfalat és kicserélem a visszajelzőket. Akkor biztos kiderül a hiba.
2015. márc. 24. 08:58
6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos meg lett a hiba. Megírom, hátha valaki hasonló problémával találkozik. Úgy tűnik, hogy átvágott a kereskedő, akitől vettem, mert ki volt szedve az olajnyomás visszajelző. Az miatt sípol az autó. Holnap megnézem olajnyomás mérővel az olajnyomást, hátha csak a jeladó rossz. De valószínű, hogy baj van a motorral, szóval jól átvágott a kereskedő. Fene se gondolta volna, hogy kiszedte az olajnyomás visszajelzőt, hogy ne világítson.
2015. márc. 31. 11:53
7/7 Joci_27 válasza:
Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy a sztereotípiák nem ok nélkül alakulnak ki. A használtautó kereskedő simlis fajta, tisztelet a kivételeknek, de sok mindenre képesek, hogy eladják a szarjukat, aztán már futhatsz a pénzed után. Remélem a motor nem ment tönkre, ha nincs nagyon kattogó hangja, és nem eszi nagyon az olajat, talán megúszta komoly károsodás nélkül.
Azért mindenképpen beszélj a kereskedővel, akitől vetted, hogy először is a k****@ anyját, másodszor pedig legalább a javítás költségét próbáld meg bevasalni rajta. Nem fűzök sok reményt a sikerhez, de egy próbát megér.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!