Audi A4 B5 motorcsere lehetséges?
Nem értek különösképpen a gépjárművekhez, főleg ilyen mélységében, ezért hozzáértőbb emberek véleményére lennék kíváncsi.
Van egy 98-as Audi A4 B5 1.8T típusú autóm, és szeretnék bele egy új motort, mivel majdhogynem olcsóbb, mint a meglévő esetleges javítása. Viszont akkor már nem ugyanezt a típust rakatnám bele, hanem 2.5 vagy 2.8 benzinest. A kérdésem a következő: A váltó/futómű bírná a nagyobb teljesítményt? Ránézésre a futómű eléggé masszív. Továbbá a már meglévő elemek, például a turbó rámenne? A computerrel mit kéne kezdeni, mert gondolom valamit azon is kéne állítani? És egyáltalán méretügyileg bele lehet illeszteni a motortérbe egy nagyobb motort?
Köszönöm a választ, leginkább a másodikat. A közúti forgalomban egy normálisan összerakott gép ugyanúgy elmegy, mint a többi.
Második(ment egy nagy zöld kéz), ezek szerint nézegessem a 98as audik motorkódját, az passzolni fog bele, lehetőség szerint az összes kapcsolódó elemével. Így már elgondolkodtató, mert összességében nem olcsó kivitelezni a teljes műveletet. Kicsit várnom kellett volna az autóvásárlással, mert nekem ez kicsit gyengécske. A motoroptimalizáció majdnem 200 lovasra felhúzná ugyan, de jobb szerettem volna ha ez nyers erőben van meg, nem úgy, hogy már 2000es fordulatnál sivít a turbó. A fél életét a garázsban pihente végig mielőtt hozzám került, azért akartam ebből kihozni amit lehet, nem pedig lecserélni mert igen jó állapotban van a gép, mondhatni a korát meghazudtolóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!