Lehetséges az hogy a dísztárcsám időnként nyikorgó, sípoló hangot ad ki menet közben?
A gondom az hogy időnként amikor megyek az autóval úgy 10-15 perc folyamatos haladás után sípoló, nyikorgó hangot hallok az autóból. Ez nem mindig van így valamikor 1 órán keresztül semmi baja, van amikor szinte állandóan, van amikor csak szakaszosan adja ki. Amit észrevettem ezzel kapcsolatban azt hogy többnyire nem teljesen jó útszakaszokon csinálja, főleg ott ahol hepehupás, kátyús vagy agyon foltozott, vagy ha időnként picit balra kormányzok akkor hallani ezt igazán egy erősebb kanyarnál bal kéz felé igen csak hangosan szólt, de amikor leálltam kb 3- percre, és utána elindultam akkor ez a hang megszűnt kb 5 percet mentem vele és semmi hangja nem volt. Utána 3 órás állás után megint elindultam egy bő 15 perces útra és 10 perc menet után megint hallani lehetett időnként ezt a hangot.
A Bal első kerekemen azonban mozog a dísztárcsa ha hozzányúlok kézzel tudom mozgatni egy kicsit viszont a többit nem, de olyan feszesen rajta van hogy leszedni sem tudom, valószínű annyira tele van dzsuvával mert sajnos elég koszos így is hogy nagyon nem merem megerőltetni nehogy letörjem.
Tegnap egy ismerősöm is mondta hogy hallotta a nyikorgást amikor beálltam a parkolóba és látta is a kerekemen a dísztárcsát mintha rosszul lenne rajta van közte egy pici rés is, lehet ott áramlik be a levegő és azért ad sípoló hangot, de ő szerinte a merevítő vas van eltörve benne és az ahogy hozzáér a felnihez és a súrlódás végett adhatja ki azt a hangot ő szerinte.
Az autó múlthéten volt szerelőnél más ok miatt, és akkor kértem őket hogy nézzék át az alsó részét mert időnként hallok nyikorgást, ők semmi hibát nem találtak. Bár nem nagyon bízom meg bennük nem oda szoktam vinni az autómat de akkor vészhelyzet volt és mindenképp oda kellet vinnem.
Az a tárcsafék lesz, kicsit el van lustulva a munkahengered, a fékbetét súrlódása fütyül, a kanyar íve szerint enyhén billenő kerék egyszer többé, egyszer kevésbé ér hozzá.
Meg kellene nézni, lehet, hogy valamelyik fékbetét már fémen van, akkor szokott igazán hangja lenni. Az is lehet, hogy csak fel van üvegesedve a betét felülete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!