Motorosok! 20 éves vagyok nem nagyon motoroztam de szeretném letenni az A korlátlant. Szerintetek kezdőnek nem gond ha 125-ösön tanul?
Fejben dől el minden. Engem négy évesen kezdett apám tanítani, a Városligetben folyamatosan küzdött a rendőrökkel. Le sem ért a lábam, úgy indított meg kapott el egy Rigával... :) Aztán lett Simsonom, 125-ös mocim, majd endúróm, 750-es túra-sport motorom.
20 évesen vettem egy GSXR1000-est, már hat éve megvan, párszor összetörtem, és belátom, kissé felelőtlenség volt a koromhoz képest. De vallom azt is, hogy ez a motor tanított meg arra, hogy nem lehet büntetlenül rángatni a gázt.
A te esetedet nézve:
Egy 125-ös motor nem egy 600-as vagy 1000-es, és talán húsz évesen vagy annyira érett, hogy nem csinálsz vele bajt. Alapvető persze, hogy az ember kijárja a szamárlétrát, de én nem tartom eltúlzottnak a 125-öst kezdésnek. Ezt is elég hamar ki fogod nőni, mi lenne egy 50-essel.
Defenzív vezetés, és nem lesz baj.
én hallottam már olyat, hogy valaki 125ösön tanult meg motorozni :)
mi a kérdés, hogy nem túl nagy-e vagy nem elég nagy?
ha képes vagy ésszel vezetni, akkor 250-esen is meg lehet tanulni, de én is annak a híve vagyok, hogy előbb érdemes kisebben kezdeni (125-ös pont jó). kocsinál sem egyből egy 200 lóerősbe ül az ember, vagy ha igen, akkor nagy valószínűséggel fára csavarodva végzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!