BMW 318i-t (E36) szeretnék venni, az alkatrész árak és a fogyasztása mennyi?
Nem vészes alapvetően, de sok apró és bosszantó hiba jöhet elő gyakran. Igen még megkíméltnél is.
600 alatt nem vennék ilyet, és akkor is csak sorhat.
A 325i pl. egy nagyszerű választás, a motorral nem sok gond van és megéri a plusz 1.5-2 litert.
Persze csak ha nem egy hullát veszel mert akkor a gatyád is rámehet és életed legrosszabb rollerezése következik.
Minden másra ott a kereső, használd egészséggel.
E36-ban 318i-t nem, de 320i-t már próbálgattam egy darabig, még nagyon régen. A használt autók között elég drága, ha a romokat nem számítjuk, az alkatrész árak sem annyira olcsók, ha nem bontott rozsdás darabokból akarod tákolni. A fogyasztása városban beleért a 10, 10.5 literbe. A 318 is lesz 9.5 - 10 liter városban, vegyesben meg 8 környéke.
Nem ritka autók ezek, nem csak egyszer lehet őket az utcán látni. A VW Passat B5 után az E36-os BMW a leggyakrabban külföldről hozott autótípus. Ha csak azt vesszük, hogy itt a gyk-n naponta legalább egy valaki jelzi a kérdésében, hogy ilyen akar venni, akkor az csak a gyk kérdezők között számolt évi 365 darab.
Nekem pont egy ilyen verdám van már több, mint két éve.
A fogyasztását pontosan vezetem egy táblázatban, így precíz adatokkal szolgálhatok.
Nekem 25.000 km megtétele után 7,45 l/100km jött ki a fogyasztásra.
A dologhoz hozzátartozik, hogy városi forgalomban viszonylag keveset használom. Gyűlölöm a nagyvárosi szötymörgést. Ott inkább tömegközlekedem. :-D
Az eddigi tapasztalataim alapján normális vezetési stílus mellett:
- 8-10 l/100km városban
- 6-7 l/100km országúton 80-90-es tempónál
- 7,5-8 l/100km autópályán 130-as tempónál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!