Az eredetinél mennyivel nagyobb felni a szabályos?
Úgy tudom, hogy +2 coll a megengedett, ez lehetséges? Tehát a gyárilag R13-as kerékkel kiadott autókra R15-ig szabályos kereket feltenni. Ez igaz? Van erre esetleg valami törvény?
Köszönöm a válaszokat! :)
nem szabályos.
az autókat, motorokat, hajókat,stb a forgalomba helyezés előtt a közlekedési hatóság átvizsgálja, ellenőrzi, és ha megfelel, engedi árulni.
de csak az engedélyezett paraméterek szerint, mert a vizsgabiztosok is abból a kottából dolgoznak.
aztán ha variálsz, és nem tűnik nagyon veszélyesnek, a vizsgán vagy észreveszik, vagy nem...
simán lehet szabályos
némelyik típust akár 4 collal nagyobb kerékkel is megrendelheted a gyártótól, valószínűleg ők tudják a szabályokat :)
Konkrét példa: Golf 4-et gyárilag 15-ös felnivel szerelték, de ugye befér alá a 19-es is peres gumival, és nagyon sokan alá is rakták.
A másik, én még nem hallottam erről a 2 collos szabályról, szerintem nincs meghatározva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!