Nagy motoros autó tulajok, nektek nem cseszi fel az agyatokat, hogy ha lassan mentek, akkor is rengeteg a fogyasztás?
Nekem volt egy 328i-m és pár hét után, mikor már elmúlt a varázsa, agyf$szt kaptam, hogy ha 90-el mentem, akkor is 7 litert evett. Az átlag 10-12 volt. Mikor nem hajtottam, akkor is zabált, ez nekem nagyon fájó pont volt. Lehet inkább hétvégi autónak lett volna jó?
Végül vettem helyette, egy 316i-t. Ennek 6-7 liter az átlaga és őszintén bevallva közlekedni elég ez is.
Látod-látod, pedig megmondták előre, hogy mire számíts, de nem hallgattál senkire, mentél a magad feje után. Egyébként a 7 liter nem is sok 90-nél.
Tudod, én miért nem leszek ideges, amikor látom, hogy 90-nél 10 litert nyel be a szerkezet? Mert tudtam előre, és ennek fényében vettem meg. Ezt akartam. Miért kéne magam ezen idegesíteni?
Már szerencsére kiszálltam belőle. :)
Mikor hajtottam, akkor nem zavart ha evett 15-öt, de sima poroszkálásnál igen. Hiszen 99%-ban így használtam. Pénz is volt tankolni, csak pazarlásnak éreztem.
én azt sem tudom mennyit eszik, amugy nem kocsizok sokat, de ha megyek legalább menjen, bár most épp megy majd szervizbe, de azert vettem h ha megyek jol erezzem magam!
a 2.5 td omega télen mutatott 20+ átlagot, akkor te mit csinaltal volna ? :D
amugy s500 V8 326LE, de sztem nem is eszik vészesen.
nem akarom eladni.
havernak van 1 régebbi 740i, neki is évek óta megvan.
am sztem a 316 al nem álsz meg ennyiböl, inkább 8-10 re raknam a fogyiját, onnantol meg nem érdekel az a pár L, majd lehet a projekt végén kap 1 gázszettet, akkor meg még kevesebböl járok majd.
90 nél 7L ez teljesen király, 10-12 is okés.
de majd jön mindjart vmi 1.4 es és hogy harap aki jol beszol :D
igazabol azert szeretem a nagyobbakat, mert utalok beragadni a sorba, itt edig nincs sok egyenes.
amugy már az első autóm is 1, 2.0 mazda 626 volt :D
nekem 2.4-es 5 hengeres 200 lovas autóm van, állandó összkerékhajtással eszik 6-7 litert, persze városban ez 8-9 liter vagy még több, de nem városi autónak van használva. szerintem nem sok, de ha 15 liter enne se érdekelne. Szeretem az Alfa-kat és ennyi, ezért vettem a 159-es modellt mert szép, megy mint a bolond stb, nem a fogyasztást néztem.
De mondok egy példát még a fiatalabb koromból, mikor bolondultam a kétüteműekért. Anno a 125-ös Aprilia-m 8-9 liter evett átlagba, volt hogy a 10-11-et is benyelte. Később volt az RS250, vérbeli egyhengeres Rotax257-es blokkal, 78 lóerővel átlag fogyasztása 14-16 liter volt 100 km-en és 5-600 km-es utat letoltam vele, azt akárhogy számolom 90-100 liter benzin 1 nap alatt plusz a 1,5-2 liter olaj aminek literje már akkor 5000 ft felett volt. Nem hobbi motornak használtam, volt olyan hét hogy belekerült 2-3 000 km. Gondoltunk egyet haverokkal, és útnak indultunk vele Olaszországba, Debrecen-Nápoly oda-visza 3300 km és kb. 500 liter benzint hörbölt be a motor amihez bevert 10-11 liter olajat, de nem érdekelt mert bolondultam a kétütemű motorért, imádtam a hangját, a pörgését, a "kékfüstöt". Vannak ilyen bolond emberek akiknek nem számítanak a költségek, csak az élvezet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!