Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek mit csináljak?

Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ma reggel motorral mentem és kikanyarodott elém egy Mercédesz és neki is mentem/súroltam hátulról elhaladtam mellett végigsimítva az oldalát, a tükrét is letörtem (de nem esett le) végül egy mély árokba estem a motor egy füves területen borult fel.

A Merci megállt, majd továbbment, a rendszámát félig-meddig tudom.

A motor csak súrolta az autót, de a térdemet beütöttem, a karom iszonyúan fáj most is, gondolkozok azon,hogy ügyeletre menjek, nincs hámsérülés teljes védőruházatban voltam, csak a bal kezem és a bal lábam fáj, a lábam kevésbé.

A problémám pedig,hogy 750-es motorral voltam és erre nincs jogosítványom ezért nem tudom,hogy mi legyen, nagyon mérges vagyok, és lehet megérné a büntetés is, de szeretném ezt a tetvet "elkapni".

Nem tudom hogy bemenjek a rendőrségre vagy hagyjam és hátha meglátom újra ezt a szemétládát?

(A motor karcos és földes lett a tükör deformálódott, de más baja nincs, hazatudtam vele jönni 20-30 ezres kár keletkezhetett benne.)

2015. márc. 6. 17:39
 1/8 A kérdező kommentje:
Két tanúm is van autó+rendszám, ők jöttek segíteni.
2015. márc. 6. 17:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Keríts olyan embert akinek van nagymotorra jogsija. Neked egyből kérnék a vezetői engedélyt, ha nincs, akkor csöbörből vödörbe.
2015. márc. 6. 17:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Van 250-esem is jogsival, de azon meg nincs látható sérülés, úgyhogy ha már cserélni kell akkor inkább én megyek be sérülten hibátlan motorral, meg ő 2 keresztkérdés után lebukna egy másik illető.

De igazából bevallom ,hogy nagy motort vezettem gondolom,hogy nem 10 ezerre büntetnek de lehet megérné, hazudozni meg nem akarok így tiszta.

2015. márc. 6. 17:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Ereszdnel, rommá büntetnének téged isnés elvennék a jogsidat is.
2015. márc. 6. 19:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ez egy "mindenki hülye csak én nem" történet akar lenni?

Azt csak gondolom, hogy a Merci nem adta meg az elsőbbséget... a leírásból egyértelműen nem derül ki, de gondolom, ha neki lett volna elsőbbsége, meg is áll.

De neked volt elsőbbséged, hibázott a Merci vezetője.

Sunyi módon elhajtott, de miért is lett volna neked jó, ha megáll?

Kiderül, hogy te másképpen sumákoltál, nincs jogosítványod a motorra. Nem mentesítem, mert kötelessége lett volna megállni, de esetben, ha megteszi, lehet rosszabb helyzetben találod magadat.

Ne gondold, hogy ezek után egyszerűen be lehet palizni a Merci vezetőjét, a rendőröket.

Egyértelmű lenne a helyzet, ha rendben lennének a papírjaid: feljelentés!

Megteheted így is, de ne gondold, hogy a saját felelősségedet ki tudod kerülni az eljárás során- s ez a történeted tanulsága.

A másik nem tudhatta, hogy mennyire sérültél meg, cserben hagyott, te meg nem tudsz lépni az ügyben, mert te is vétkes vagy.

Azt nem tudom mit remélsz egy ismételt találkozástól, az illető viselkedéséből ítélve, inkább ne találkozzatok többet.

Orvoshoz el kellene menned, de ott mit adsz elő?

Ha előadod a valós történetet, az orvos hivatalból értesíti a rendőrséget - orvosnak hazudhatsz, rendőrnek is, de ez már kellemetlen lehet, ha nem hihető.

2015. márc. 6. 19:33
 6/8 anonim ***** válasza:

"750-es motorral voltam és erre nincs jogosítványom"

Magyarul: JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL VETTÉL RÉSZT A KÖZÚTI FORGALOMBAN !!!

...és még te akarod feljelenteni??!

Örülj inkább, hogy ennyivel megúsztad.

2015. márc. 6. 23:44
 7/8 A kérdező kommentje:

Egész végig azt fejtegettem,hogy nem akarok hazudozni és,hogy vállalom a büntetést.

(...)

Az kevésbé súlyos,hogy én nagymotorral megyek jogosítvány nélkül (nem,nem mentesít, de valószínűbb,hogy csak én halok meg ha hibázok) mint az,hogy egy cserbenhagyó flangáljon az utakon.

Aztán meg halálra gázol egy motorost mert tapasztalatai szerint úgysincs kvöetkezméyne és akkor ismajd továbbhajt.

2015. márc. 7. 10:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem tudod feljelenteni. Mázlis. Van teljes rendszáma autó típusa? Nincs. Jelentheted de lefogják szarni viszont Te már ott leszel a kezük között és téged igencsak megfognak húzni.
2015. márc. 9. 17:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!