Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aggódnátok egy ilyen dolog...

Aggódnátok egy ilyen dolog miatt autóvásárláskor?

Figyelt kérdés

A lényeget összefoglalva olyan 300 és 400 ezer Ft között keresek magamnak autót, szóval körülbelül belőhetitek a kategóriát, ami a 15-20 éves és teljesen fapados autók kategóriája. Az általam kinézett példányból is főként az alapverziókat kínálják eladásra, tehát se szervó, se elektromos ablak, se semmi. Ezért örültem meg, amikor találtam egy ezekhez képest full extrás autót, hisz szervókormány, elektromos ablakok, centrálzár, immobiliser, légzsák, ködlámpa és még sorolhatnám hosszasan az egyéb kiegészítőket. Tehát Jackpotnak tűnik az én igényeimnek a kocsi. Ami még szebbé teszi, hogy az ára sem brutális, alig drágább mint egy rendben tartott fapados változat. A kilométerállás is elfogadható a korához képest.

A probléma ami miatt pedig számomra az egész picit más megvilágításba teszi a dolgot, hogy utánanézve a nepper oldalán észrevettem, hogy a képek lassan 1 éve lettek feltöltve és azóta nem kelt el az autó, hónapról-hónapra csak megújították a hirdetést. Nos az nyilvánvaló, hogy a jó autókat akár órák alatt is elviszik a hozzáértők, most akkor ez azt jelenti, hogy lehet valami egyértelmű hibája ennek a kocsinak? Bárhogy nézem a hirdetést csak 2 dologba tudok belekötni: 1. csak háromajtós 2. a műszakija napokon belül lejár. Viszont az első nem hiszem, hogy ekkora értékcsökkentő lenne, a másodikat meg azért zárnám ki, mert ha 1 éve hirdetik, akkor korábban még bőven volt rajt műszaki, szóval ez nem riaszthatta el a vevőket. Ezen kívül semmi szembeötlő hiba nincs, szép kívül belül, illetve ha csak a motort nézem, akkor a teszteket végigolvasva nem szokott ezzel a motortípussal gond lenni, illetve a hirdetés szerint a futómű is hibátlan.

Ti mit gondolnátok ilyen helyzetben? Illetve ha 1 éve csak áll a telephelyen az autó (gondolom esőben, hóban, napsütésben), akkor Ti ezt értékcsökkentőnek gondolnátok? Esetleg lehet, hogy az állásban keletkezett benn valami hiba, ami megszívathatna, ha megvenném?

2015. febr. 27. 19:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Fiat alapból felejtős, azon tanultam vezetni, 250 ezer km alatt 3 kuplung pusztult ki az oktató autójából. Persze rá lehet fogni a falábú tanulókra, de egy kuplungnak 150-200 ezer km kéne bírnia. Persze nem úgy, ahogy a Fiat csinálja, egy része műanyagból van, azt hiszem kinyomó csapágy háza. De lehet már rosszul emlékszem. Más autóknál ez fémből van.

Apósomnak teherautója van Fiatból, megvette egy éve, barátnőm unokatesója kicserélte az egész kuplungot, tárcsákat, kiemelőt, minden szart, 2 hete M3-s autópályán beesett. Nem volt benne 50 ezer km se.

Persze lehet csak mi szívunk a fiattal, de én kerülném az olasz autókat, meg franciákat is.

2015. febr. 28. 01:52
 12/12 Zebra3328 ***** válasza:
Lehet, hogy a papírjaival van probléma. Lehet lefoglalt autó, vagy elidegenítési bejegyzéses, regisztrációs adót kellene rá fizetni, esetleg kölcsönzős/kulcsos kocsi volt.
2015. febr. 28. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!