Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabályos-e ha ezt a gumiméret...

Szabályos-e ha ezt a gumiméretet rakatom fel az autómra? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Jelenleg 195/65 R15-ös téligumi van az autón, de nyárára szeretnék nagyobb felniket... A tanknyílás fedelén belül le van írva többféle váltóméret. 195/65 R15 vagy 205/55 R16 vagy 225/45 R17. Én 17-es kereket szeretnék, de 205/50 R17 -es gumikkal. Neten néztem már, elvileg ez is váltómérete az alábbi gumiknak. Azért szeretnék ilyet, mert egy kis, 1.6-os motorral szerelt autó, valamint így optimálisabb lenne a fogyasztás. Kérdem én, közúti ellenőrésen ebbe beleköthet a rendőr, ha mindenhol 205/50 R17-es gumi van fent, ugyanolyan felnin? Nem lesz se ültetés, se terpesztés, se robbantott gumi, se semmi, hanem normálisan fog állni, ahogyan kell neki :D Valamint műszaki vizsgán mit szólnának érte? Bár mivel ősszel kell műszakira mennie, így akkora rárakhatom nyugodt szívvel a gyári acélfelnit téligumikkal.

2015. febr. 27. 01:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Remek. Nem tudom mi lesz akkor... Lehet marad a 16-os... :(
2015. febr. 28. 19:37
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem olyan vészes azért ahogy beállitják, amúgy is egy ilyen Skoda alá simán mehet a 17-es felni, a fiatalabb autóknál (talán a nagyobb felszereltségű Octaviáknál is) gyárilag jön a 17-es kerék.
2015. febr. 28. 20:20
 13/14 A kérdező kommentje:
Octavia RS alatt azt tudom hogy gyárilag 17-es van. A sima Octavia alatt csak 16-os alu van gyárilag én úgy tudom.
2015. febr. 28. 20:32
 14/14 anonim ***** válasza:

Istenem ezt a károgást.

Nekem Golf IV-en. Gyári 195/65 R15 méret a téli, a nyári pedig 225/45 R17 Gyakorlatilag így télen nyáron ugyanannyit eszik. Kilógni nem fog, komfort szinte nem változik. Nagyon rá kell figyelni hozzá. És tökéletes váltóméret. Nyugodtan rakd fel.

2015. márc. 2. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!