Ha egy robogó nappali menetfénnyel van szerelve gyárilag akkor is kell a tompított fényt használni nappal jó látási körülmények között?
Én ezt a logikát próbálom követni a kérdés megválaszolásához:
A kivétel erősíti a szabályt. - szoktuk mondani, tévesen.
Helyesen: A kivétel a szabály próbája. Más szóval, ami nem tilos, azt szabad.
A KRESZ nem tiltja a nappali menetfény használatát robogón, így nincs jogalap sem a büntetésre.
De más rendeletekben sem találni olyan paragrafust, amelyik büntetné (A KRESZ egyáltalán nem foglalkozik büntetési tételekkel).
"A KRESZ nem tiltja a nappali menetfény használatát robogón, így nincs jogalap sem a büntetésre."
Pedig be is másoltam azt a pár sort!
Egyébként tényleg lassan - néha évekkel lemaradva - követik a magyar jogszabályok az életet!
Így volt ez a pót-féklámpákkal 25 éve még bírságoltak érte.
Kedves 6-9-10!
Most pontosan leírtad azt amit én röviden vázoltam! Látod mennyi energiát, időt és pénzt lehet megspórolni egy pár ezer forintos ledes menetfénnyel! Köszönjük a kimerítő tájékoztatást! Mondtam én, hogy jól látod az izzó kérdést!
Utolsó.
Kiírásommal a környezetszennyezés alaptalan kifejtését "támadtam" s nem pedig a led takarékosságát.
Először olvasni, értelmezni, majd válaszolni!
Ez a sorrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!