Bmw e46 coupe 330d (04-05) vagy Audi a6 2.7tdi (05-06) vagy 2006 utani e90? 2-3millio kozt valogatnek.
Nem tudom, hogy lesz e olyan aki mind a 3 típust ismeri.
Én az E90-hez tudok hozzászólni. Nekem egy 320D-m van.
Fogyasztása átlag olyan 6.4-6,7 között mozog vegyes használatban, sportos vezetés mellett.
Alkatrész árakról egyelőre nem tudok mit mondani, mivel kb 4 hónapja van meg és a kötelező olajcserén kívül még komolyabban nem kellett költeni rá (hibamentes).
Én 3,5 millióért vettem egy nagyon megkíméltet.
Átlagot nem tudok mondani mert én kifejezetten alkalmi vételre vadásztam, gondolok itt olyanra, hogy:
- rendszeresen karbantartott
- vezetett szervízkönyv
- valós kevés km
- magyarországi első tulajdonos
Addig vártam amíg szembe nem jött a megfelelő.
Úgy gondolom, hogy azért 3 millió környékén már elfogadható állapotúakat biztos, hogy lehet találni, ha nem is azonnal.
Ami biztos, hogy 2 millió környékén nem mernék ilyet venni.
Az E46-ot ismerem jól, A6-om pedig nekem is van, csak 3.0 TDI-vel.
Az alkatrész egyforma drága mindhez, csak az Audi talán megbizhatóbb, de a BMW-nél is elég jól sikerült a 3000-res dizel. Mondjuk én ha már 3 millát adnék ki, akkor nem E46-ot vennék, már csak azért sem, mert kb a párszázezer forintos 316-osokkal egy kalap alá veszik majd, és amúgy is egy generációval régebbi tipus, mint az A6, ami 2004-ben jött ki. Szerintem az A6-al járnál a legjobban, nagyobb mint az E90. Bár a megbizhatósággal az E90-nél sincs gond, ha esetleg jobban tetszik a BMW, akkor ajánlani tudom, egy 325D nagyon jó választás ebből.
Ha meg Audi, akkor legyen 3000-es dizel szerintem, mert alig eszik többet, viszont sokkal erősebb, és kifinomultabb motor.
E90-ből is fut már egy rakat 316i az országban, ezzel az erővel i8-at kell venni.
Az E90 személy szerint nekem nem jön be (majdnem úgy néz ki, mint az egyes BMW-k, ami kicsit ciki, már a Volvónál sem jött be, hogy szinte úgy néztek ki egy időben a modelljeik), nem is ezért írom, de nem tartják valami megbízhatónak az E90-eket a BMW-s szakik (kevés km-rel még biztos azok).
A legtöbb változat az E46-ból és E90-ből is a 320D, ebből fut a legtöbb az utakon, ebből van nagy választék viszonylag olcsón. Ezek közül keresnék valami megkíméltet, ami még nem látott murvás autókupecot. A 330D ritka (a 325D talán ennél is ritkább), ezért az árát is megkérik majd, még a nagyon sokat futottaknak is. Ha 2-3 millió forint rá a keret, akkor inkább 3-ért kellene keresgélni.
Egyszóval, a BMW ingoványos talaj. Én is inkább az Audit javasolnám. Ami a keresgélést illeti, én is azokat jelölném be, amiket Koaxk Ábel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!