Van itt olyan aki megcsinálta a jogsit, de annyira nem ment neki, vagy volt valami gondja, hogy, , abbahagyta" a vezetést?
Kb két éve tettem le a jogsit. Akkor szerettem vezetni, sosem féltem ált. Az oktató autóját is szépen tudtam vezetni, könnyűnek tűnt.
Aztán elkezdtem mindenen parázni, hogy mi van ha nem tudom kinek van elsőbbsége, ha nekimegyek valaminek, elütök valamit, vagy lefulladok.
Elkezdtem az itthoni autóval vezetni és sokkal nehezebb volt mint az oktatós autó. Emiatt nagyon-nagyon ritkán szoktam vezetni, viszont egyre több rossz tapasztalatom van, lefagyok akkor ha előttem biciklisek mennek, vagy egy busz van előttem amit ki kéne kerülni. És gáz vagy nem gáz, egyszer előztem életemben, akkor is attól féltem, nekimegyek. Piros lámpáknál elég gyakran lefulladok, és van hogy egymás után többször is. Nagyon gáz és mindig félek mindentől. Egyszerűen lefagyok néha vezetés közben és mikor tudatosul bennem, hogy nekem ezt a helyzetet meg kell oldanom.. Mivel nagyon ritkán vezetek, gyakrabban vétek hibákat (pl lefulladás), egyre jobban elmegy a kedvem az egésztől. Nem egyszer volt, hogy rám dudáltak, vagy pedig kinevettek (akkor is amikor tanuló autóval voltam), a mögöttem levő autóból.
Lehetséges hogy ennyire béna lennék és tényleg nem nekem való a vezetés? Más hasonló helyzetben?
Mindenképpen vegyél gyakorló órákat saját autóval, mert szorongósan nem lehet és szabad vezetni. Az exem volt olyan aki pánikba esett váratlan helyzeteknél, aminek az eredménye piroson átmenés, behajtani tilosba hajtás egyirányú utcába(!), és a párhuzamos parkolás kivitelezhetetlensége volt. Azóta belejött, de párhuzamosan még ma sem tud parkolni, úgy csinálja mint a nők a Youtueb-on akik perceket bénáznak sikertelenül, miközben mögöttük áll a sor(amitől pedig még jobban pánikolnak).
Szóval rá kell szánni a pénzt és gyakorolni, mert ez nem vicc.
A leírtakból ítélve neked egy pszichológus kellene a probléma megoldásához, ugyanis az autókezelésben mutatkozó hiányosságok másodlagosak a gondok alapja a pánikbetegség.
Természetesen kell a gyakorlás is, de amíg pánikolsz, ösztönszerűen magaddal foglalkozol, ebből adódik a többi félelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!