Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van itt olyan aki megcsinálta...

Van itt olyan aki megcsinálta a jogsit, de annyira nem ment neki, vagy volt valami gondja, hogy, , abbahagyta" a vezetést?

Figyelt kérdés

Kb két éve tettem le a jogsit. Akkor szerettem vezetni, sosem féltem ált. Az oktató autóját is szépen tudtam vezetni, könnyűnek tűnt.

Aztán elkezdtem mindenen parázni, hogy mi van ha nem tudom kinek van elsőbbsége, ha nekimegyek valaminek, elütök valamit, vagy lefulladok.

Elkezdtem az itthoni autóval vezetni és sokkal nehezebb volt mint az oktatós autó. Emiatt nagyon-nagyon ritkán szoktam vezetni, viszont egyre több rossz tapasztalatom van, lefagyok akkor ha előttem biciklisek mennek, vagy egy busz van előttem amit ki kéne kerülni. És gáz vagy nem gáz, egyszer előztem életemben, akkor is attól féltem, nekimegyek. Piros lámpáknál elég gyakran lefulladok, és van hogy egymás után többször is. Nagyon gáz és mindig félek mindentől. Egyszerűen lefagyok néha vezetés közben és mikor tudatosul bennem, hogy nekem ezt a helyzetet meg kell oldanom.. Mivel nagyon ritkán vezetek, gyakrabban vétek hibákat (pl lefulladás), egyre jobban elmegy a kedvem az egésztől. Nem egyszer volt, hogy rám dudáltak, vagy pedig kinevettek (akkor is amikor tanuló autóval voltam), a mögöttem levő autóból.

Lehetséges hogy ennyire béna lennék és tényleg nem nekem való a vezetés? Más hasonló helyzetben?

2015. febr. 22. 16:00
 1/6 A kérdező kommentje:
Hozzá tenném, hogy előfordulhatnak nálam vezetés közben pánikrohamok, amitől még jobban is félek.
2015. febr. 22. 16:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Mindenképpen vegyél gyakorló órákat saját autóval, mert szorongósan nem lehet és szabad vezetni. Az exem volt olyan aki pánikba esett váratlan helyzeteknél, aminek az eredménye piroson átmenés, behajtani tilosba hajtás egyirányú utcába(!), és a párhuzamos parkolás kivitelezhetetlensége volt. Azóta belejött, de párhuzamosan még ma sem tud parkolni, úgy csinálja mint a nők a Youtueb-on akik perceket bénáznak sikertelenül, miközben mögöttük áll a sor(amitől pedig még jobban pánikolnak).

Szóval rá kell szánni a pénzt és gyakorolni, mert ez nem vicc.

2015. febr. 22. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Vidéken gyakorolgass először vagy kisebb forgalmú utakon, ne egyből a sűrűjében. Velem a forgalmi vizsga utáni az első hónapokban mindig jött valaki, aki tudott vezetni és mondta mit hogyan csináljak vagy ha szerinte valami nem volt jó - mondjuk ez a harmadik vezetésemkor már eléggé zavart.
2015. febr. 22. 16:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem a rokonságomban fordult elő hasonló eset.Az illető hölgy a szembe haladó autóktól félt.Minden autónál lelassított, majd lehúzódott, nem mert a normál forgalomban vezetni.Másodszor is próbálkozott néhány héttel később, de akkor is megmaradt a félelem-azóta nem vezet.A fenti esetben szerintem képes lennél vezetni, ha nem paráznál mindenen.Talán a saját autóval kéne vezetned többet, hiszen az oktatód autójával is vezettél forgalmon kívül, rutinpályán.Ki kéne próbálnod kis forgalmú úton, vagy pályán, kicsit ráéreznél.A lefulladás ellen segítene.
2015. febr. 22. 16:25
 5/6 anonim ***** válasza:

A leírtakból ítélve neked egy pszichológus kellene a probléma megoldásához, ugyanis az autókezelésben mutatkozó hiányosságok másodlagosak a gondok alapja a pánikbetegség.

Természetesen kell a gyakorlás is, de amíg pánikolsz, ösztönszerűen magaddal foglalkozol, ebből adódik a többi félelmed.

2015. febr. 22. 17:38
 6/6 anonim ***** válasza:
A mi autònkat is nehezebb vezetni, mint amin èn tanultam... Nàlam az jött be, hogy anyummal elmentünk pàrszor együtt vezetni, mert tènyleg full màs kocsink mint a tanulòautò. Èn is fèltem az elejèn, lefulladtam, ràmdudàltak, majdnem bőgtem is :D Szerintem pròbàld meg kicsit lazàbban venni a dolgokat, nem baj ha lefulladsz vagy kinevetnek. Senki se született kormànnyal a kezèben. Ha attòl fèlsz, hogy nem tudod megadni az elsőbbsèget, lassabban mèsz be a kereszteződèsbe, esetleg meg is àllsz. Sokat kell gyakorolni ès menni fog, nekem elhiheted :)
2015. febr. 22. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!