Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehetséges, hogy az öreg...

Lehetséges, hogy az öreg Skodám abbahagyta az olajfogyasztást?

Figyelt kérdés
Eddig mindig rendszeresen kellett utánaöntenem, az utóbbi időben mindig ugyanott van az olajszínt.:-)
2009. jún. 23. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem hagyta abba...:-)

Nekem is volt öreg Skodrim de tudod ha a motor elkopott már, akkor nehezen tud leszokni az olaj kajálásról.

Hideg motornál nézd meg, az a reális. Ha melegen nézed (megálsz valahol megkukkantani) akkor felcsapja az olajat a pálcára, és nem reális amit látsz.

Ajánlom neked a minél sűrűbb olajat, én 15w40-est használtam bele, de asszem van annál sűrűbb is a 20w50-es?...asszem 50-a vége.

Abból eszik a legkevesebbet.

Nekem 120l-es Skodrim volt szerettem a jószágot.

Amúgy tudod mit jelent a 120L-nél az L betű? Neeem? Huh...azt jelenti luxus! És ez nem vicc! Van ugye a 105 S, annál az S betű szuper-t jelent, a 120l-nél meg luxust...:-)

Apámnak 105 S volt, neki nem lehetett az első üléseket dönteni (?) Mindenki egy üléspozícióban ült benne!!!...:-))))

Jaa és nem lehetett lehúzni a hátsó ablakokat!!!!!

Na ez a kemény nem? Hátul ne akarjál már levegőzni! A 120l-ben pedig mindez nem volt probléma! Na ezért a luxus elnevezés!

Jaa és kötelező tuningelem a házilag beépített hűtőventillátor kapcsoló amit kézzel tudsz kapcsolni, kánikulában araszoláskor be tudod kapcsolni a ventit mielőtt a hűtővized felforr.

Törésteszt???

Ajjaj...Az nem tetszett...Tudod hogy oldalra nyílik elöl a csomagtér fedele. Nos a törésteszten az bejött a szélvédőn keresztül, és levágta a próbababák fejét...:-)

Az enyémet szerencsére soha...:-) A skodriba amúgy van anyag, és bontóstól hallottam hogy a futóművét még a bontóban sem bírták szétverni...:-)

Jaa és a fent említett hiányosságokat azért Apám megoldotta mert a bontóbol szerzett 120-asból ablaktekerőt és beépítette magának hátra, hogy neki is legyen mit tekergetnie...

Olajcsere...

Hát utólag haragszom magamra mert a nyolc év alatt amíg a skodrit használtam soha sem cseréltem szegényben olajat...így utólag belegondolva durván hangzik. Szóval annyira ette az olajat, hogy a sok utántöltés miatt szinte mindíg friss volt benne, csak hát az olajteknő alján azért bizti összegyűlt pár tonna szennyeződés. Háát szegény így is bírta. Ez is azt jelenti hogy strapabíró jószág...:-)

Na sok sikert a masinához!

Üdv.

2009. jún. 24. 00:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Skoda betegség.Átszakadt az AC pumpa membránja, és megy a benzin a karterba.Felhígul az olaj és előbb-utóbb csapágyas lesz.Tapintással, vagy szaglással lehet az olajnál érzékelni a benzin jelenlétét.Lehet kapni még a mai napig AC pumpa felújító készletet(pár száz forint)és annak a cseréjével megoldható a probléma.A skoda gyári adata az olajfogyasztásra 1000 km-re 0.6-0.8 dl.Ez a gyári adat.Sajnos a 105-s és a 120-nál sem volt gyárilag szelepszár szimering.Ezért ették az olajat.A 120-s skodánál fel lehet rá tenni szimeringet, mert annak 8-s a szelepszára.csak egy kis gépmunka kell.Nem vészes.Ha valamiben tudok segíteni, keress meg.Egy autószerelő.
2009. jún. 24. 03:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az olaj állagát meg fogom nézni!
2009. jún. 24. 11:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Membránt cseréltem, szerintem nem volt kiszakadva, nem állítom, hogy a fém átvezetésnél nem eresztett.

Az olaj kegyetlen híg volt és benzinszagú.

2009. jún. 24. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Esetleg nem lehet hogy hengerfejes? Bár akkor tudtommal hűtővíz keveredik a motorolajhoz, és attól lesz híg.
2009. jún. 24. 21:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a membrán repedését nem veszed észre.Nagyon kicsi és ott szivárog.Ez ziher.Cseréld le az olajat is.meg a szűrőt is.
2009. jún. 25. 05:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Újra eszi az olajat! :-)
2009. jún. 26. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!