Lassan gurulva az autóval hogyan gyorsitsak?
Kezdő vezető vagyok. 2-esben vagyok és araszolgatás miatt lelassul a sor, éppen csak lépésben megyünk, én már üresben gurulok, de kettesből vettem ki a sebváltót.
Ekkor hirtelen meglódul a sor és gyorsitanom kell. Hogy csináljam?
- beváltok kettesbe üresből, majd csúsztatott kuplunggal gyorsitsak? (éppenhogy csak gurulok, szóval rendesen kell csúsztatni)
- beváltok egyesbe üresből. Ezt nehéz megtenni, már többször kipróbáltam, nem veszi olyan könnyedén, mint a kettest. Jót tesz a sebváltónak?
- megállok, majd aztán teszem egyesbe. Ez könnyedén megy, csak kivülről néz ki hülyén, hogy mindenki gyorsit, én meg fékezek, megállok, egyes, majd onnan gyorsitok.
Remélem átment a kérdés lényege, hogy olyan _lassan_ megyek már, hogy nem tudom könnyedén ráereszteni a kettest, mert tényleg már csak egy gyalogló ember sebességével gurulunk, sebváltó üresben.
A fogyasztás teljesen elenyésző ebben az esetben.
Mással is előfordul, hogy kidobja üresbe gurulás közben az autót, én is szoktam.
Ebben az esetben 2-be teszed a váltót, és gyorsitasz, ha kell csúsztatni a kuplungot, akkor csúsztatod, ekkora tempónál nem olyan ártalmas.
Ha hosszú táv van kigurulni, vedd ki üresbe nyugodtan.
Az egybites agyú papagájokkal ne foglalkozz, egyszer valahol hallották, hogy motorfék üzemben nem fogyaszt az autó, azóta azt ismételgetik. Ez részben igaz. A korszerú injektoros motorok motorfék üzemben nem adagolnak benzint, bizonyos fordulatszám felett. Ez 1800-2000/perc körül van, alatta már az alapjárati benzinmennyiséget mindenképpen megkapja a motor. Csak hogy sebességben hagyva igen hamar elveszti az autó a lendületét, üresben sokkal tovább gurul.
Az a baj velük, hogy nem látják az összefüggéseket, az első féligazságnál leragadnak, és utána minden további tényt kizárnak.
Az igazamat nálam okosabb emberek már bebizonyították mérésekkel, úgyhogy nem kell igazat adni, a cáfolat meg nem érdekel. Elszomorít a sok hülyeségre adott 100%-os pontozás, ez jellemző itt (már nem 100, én voltam... imádok a hülyékkel trollkodni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!