Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen előnyei/hátrányai...

Milyen előnyei/hátrányai vannak, ha magánszemélyként adom el az autóm vagy kereskedésbe adom be?

Figyelt kérdés
2015. febr. 9. 11:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kereskedésben kevesebbet kapsz érte, mintha te magad értékesíted. Viszont a kereskedésben egyszerűbb leadni: beviszed, mond rá egy árat a kereskedő, azt' otthagyod. Nem kell várnod a vevőjelölteket, akik képtelen időpontokra jelentkeznek be, de 4-5 órát késnek, nem kell már telefonban az eredeti összeg háromnegyedére lealkudnod az autót (hogy aztán annak is a feléről induljon az alkudozás élőben), nem kell "csináljuk már okosba" jelszó alatt üzembentartóival, kölcsönadásival, fű alatti részletfizetéssel ügyeskedőket elviselned, nem ketyeg a KGFB, ha szerencséd van, nem kell egy egész évre kifizetned a gépjárműadót azért, mert csak január elején tudod eladni a kocsit.

Szóval kényelmesebb kereskedésen át eladni az autót, de ennek a kényelemnek megvan az ára.

2015. febr. 9. 11:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Kereskedésben valószínűleg kevesebbet kapsz érte mint amennyit ér az autó.

Hirdetik hogy készpénzes autófelvásárlás, itt gondolom megnézik és mondanak rá egy árat.

Van olyan is hogy beviszed és beszámítják és kihozol egy másik autót.

Előnye az hogy gyorsan eladod, hátránya az hogy anyagilag rosszabbul jársz.

Bár ha minimálisan drágábban hirdeted meg a kocsit, mint amennyit a kereskedő ajánl akkor is pár nap múlva elkel.

2015. febr. 9. 11:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Én nem nagyon látom előnyét annak ha beadod kereskedésbe, kevesebbet fogsz érte kapni. A legtöbb vásárló interneten is szétnéz. Az olx-én, jofogas-on, használtauto-n ingyen hirdethetsz. Én 2 nap alatt eladtam így az autómat. Ráadásul elég sokan vannak, akik direkt magánszemélytől szeretnének vásárolni.
2015. febr. 9. 11:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Az autókereskedő a vevőt meg az eladót is próbálja átbaszni. Szóval jobban megéri magánszemélyként eladnod. az emberek is szívesebben vesznek magánszemélytől. Már akinek van egy kis sütnivalója.
2015. febr. 9. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!