BMW vagy Volkswagen?
Nyáron szeretnék autót vásárolni, de nem tudok dönteni, nagyon sok típus szóba jött C Vectrától egészen Skoda Superb-ig minden. Most két típus van versenyben Volkswagen Passat B5,5 1,9 PD, vagy BMW E46 320d.
Az Opel, Ford, azért esett ki, mert az túl hétköznapi, nincs benn semmi olyan ami egy autómániásnak kell. A Passat első helyen áll, de a BMW is nagyon tetszik, főleg hogy hátsókerekes, lehet vele szórakozni is.
A BMW-vel pont ez az aggályom, nem tudom téli útviszonyok között nem-e hátrány a hátsókerék hajtás, ha az ember nem vadulni akar. Ti melyiket ajánlanátok? Fenntartásra havi 40-50 e Ft-ot tudnék szánni.
Nos, akkor tegyük kicsit tisztába a dolgokat.
"havernak csöpög egyik oldalt a fékolaj hátul, csak egybe udja cserélni a fékszerkezetet."
Nekem is ez a hiba volt, 10000FT-ból megúsztam az egészet. Am, nem elektromos a kézifék.
"Hidd el gazdaságosabb a BMW, ez olyan kis egyszerű, de nagyszerű"
A Passat egyszerűbb technika és olcsóbban fenntartható.
"a BMW-ben van kipörgésgátló és sperr difi."
Sperr az M3-ban van, meg néhány erősebb 6 hengeres benzinesben szokott néha lenni, nem alapfelszereltség.
"nem volt jelentősége, hogy milyen márka a PD elem"
A B6-nál volt az a történet, hogy a Siemens gyári hibás, ezért ingyen cserélik BOSCH-ra. A BOSCH PD TDI kitűnő motor, nagyon megbízható.
"A pdtdi egy traktor a bmw 320d -hez képest. "
Hangos motor, cserébe az egyik legjobb dízel. Amúgy jó a szigetelés, szóval nem zavaró. A BMW motorja kifinomultabb, csak ugye van az a pillangószelepes történet. De egyébként pár ezer forintból megoldható az is.
" a hátsókerékhajtás kigyorsításkor jobban átviszi a teljesítményt az útra, a kerék kevésbé hajlamos az elforgásra. Szinte helyben is képes megfordulni egy erős hátsókerekes autó és általában a kanyarstabilitásuk is jobb."
Plusz egy erős padló hatására nem rángatja a kezdeben a kormányt, mivel nem a kormányzott tengelyen van az erőátvitel. Összességében élvezetesebb egy RWD egy elsőkerekesnél (persze függ attól is milyen autókról van szó), egy összkerekes viszont verhetetlen.
"Kövezzetek meg, de én ezt élvezném benn a legjobban, erre a Passat nem képes"
Lehet ökörködni a Passattal is, persze nem így, mivel fronthajtású. A BMW játszósabb, ennek ellenére közúton ilyen trükköket nem ajánlok, mivel veszélyes másokra nézve.
"Szárazon nem lehetne keresztbe tenni?"
Egy M3-al talán. 320d-vel nem hiszem, hogy sikerülne. Vízes úton esetleg... De ott ahol forgalom van veszélyes.
Amúgy nem nyúlsz mellé egyikkel se, ha normális példányt veszel, csak nagyon más karakter a kettő. Mennyit szánsz rá egyébként?
Titkos tipp a Passat 2.8V6 4Motion (ez egy az egybe az Audi Quattro hajtása még!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!