Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2005-ös benzines Opelbe...

2005-ös benzines Opelbe szabad tankolni bio-etanol üzemanyagot?

Figyelt kérdés
2015. febr. 8. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Szabadni szabad, csak nem fog velemenni, esetleg felesbe, úgy még talán, és a kompjútere sem vág ki azonnal karácsonyfát.....
2015. febr. 8. 13:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Felesbe mehet, de most nem érdemes, amikor a benzinnel egy árban van, mert többet fog fogyasztani.
2015. febr. 8. 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:
45%
Az enyémbe (2000-es évjáratú Opel 1.6 ecotek motoros) egyszer kizárólag etanolt tankoltam színültig, a tankban talán volt még 5 liter E95, és ezzel a keverékkel mentem 500 km távot. Semmi probléma nem volt vele. Abban az időben volt elég olcsó az etanol, ezért általában felesbe tankoltam, de nem volt ritka az 1/3 benzin és 2/3 etanol keverék sem. Ez az etanolozás nálam eltartott 2 évig, ami 25 0000 kilométert jelentett. Nem vettem észre jelentősebb túlfogyasztást, az autó motorja sem károsodott. Nem buzdítok senkit, hogy csak etanollal járjon. Most már semmi értelme nem lenne, mert amennyivel többet fogyaszt az autó etanolból, csak annyival olcsóbb az E95-nél. Tehát lényegében ugyanannyiba kerül a benzin is, akkor meg már jobb azzal az üzemanyaggal használni az autót, amihez tervezték.
2015. febr. 8. 14:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Hol élsz te?

Forintra ugyanannyiba kerül az E85 és az EN95, viszont E85-ből 25%-al többet fogyaszt az autó, tehát nem éri meg. 3 és fél év tiszta E85 használat után tavaly ősz végén tértem vissza a benzinhez.

2015. febr. 8. 16:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Az árakkal tisztában vagyok én is,műszakilag nem voltam képbe.Kösz.
2015. febr. 8. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!